Από το 1850, όταν η Ελληνική βιομηχανία έκανε τα πρώτα της εξαιρετικά δειλά βήματα, αρχίζει η ιστορία της Ποτοποιίας της οικογένειας Καλλικούνη, της παλαιότερης σήμερα Ελληνικής Ποτοποιίας και μίας από τις παλαιότερες Ελληνικές βιομηχανίες που σε λίγο θα καταγράψει 169 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και δεύτερο αιώνα στη ζωή της.

Η επιχείρηση δημιουργήθηκε στην Καλαμάτα από τον Γ. Καλλικούνη όταν επιστρέφοντας από τις σπουδές του στην Τεργέστη, ως Πτυχιούχος φυσικών επιστημών, ιδρύει στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου της πόλης το πρώτο Ατμοκίνητο «Πνευματοποιείο».

Σήμερα η Ποτοποιία, μετά από μία μεγάλη πορεία σε Διεθνείς Εκθέσεις με πολλά βραβεία και  διακρίσεις διευθύνεται από την νεώτερη γενιά, στελεχωμένη με επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης και εξοπλισμένη με σύγχρονο εργαστήριο έρευνας και καινοτομίας, παράγει μια μεγάλη σειρά προϊόντων (αλκοολούχα ποτά, εκχυλίσματα, αιθέρια έλαια, μείγματα αρωματικών ουσιών και άλλα).

Στον τομέα των αλκοολούχων ποτών τα Αποστακτήρια Καλλικούνη παράγουν το BRANDY ALEXANDER (απόσταγματα οίνου παλαιωμένα), Oύζο, Μαστίχα, Βότκα, Τζίν, Βερμούτ, μία μεγάλη ποικιλία Liqueurs κλπ.

Επίσης, ανθρακούχα χαμηλόβαθμα ποτά, όπως mojito, orange, water melon, margarita κλπ.

Στόν τομέα των μη αλκοολούχων, παράγεται μία σειρά σιροπιών με βάση συμπυκνώματα φρούτων σχεδιασμένα για βάση σε cocktail.

Μία νέα σειρά αναψυκτικών, όπως, tonic water old sport, με εκχύλισμα cinchona, φλούδας λεμονιού, lime καθώς και pink grapefruit, βασισμένο σε αιθέριο έλαιο grapefruit.

Στο Athens Bar Show η εταιρεία συμμετέχει με τα εξής:  

GIN OLD SPORT, προϊόν που ξεκίνησε την πορεία του με silver medal στον International Wine and Spirits Competition, στο Λονδίνο.

Βερμούτ «πικρόν», βασισμένο σε παλιά συνταγή του Γ. Καλλικούνη, με μία πολύπλοκη σειρά από εκχυλίσματα αρωματικών βοτάνων .

Bitter-Amaro, με την ιδιαίτερη πικρή - αρωματική γεύση των bitters-Aperitivo.

READY TO DRINK STATUS COCKTAILS - πέντε γεύσεις σε ανθρακούχα ποτά.

BRANDY ALEXANDER IMPERIAL

Παλαιωμένα αποστάγματα οίνου αναμειγνύονται με μοσχάτο κρασί, και παλαιώνουν επί 25 χρόνια  σε δρύινα βαρέλια στο κελλάρι της εταιρείας Καλλικούνη. Μοναδική εμπειρία γεύσης και αρώματος.


Email.: info@callicounis.gr

7o χλμ Καλαμάτας - Μεσσήνης, 24100, Καλαμάτα, Μεσσηνία

Τ: 27210 69805, 27210 69806

F: 27210 69706
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

STIRRING UP THE FUTURE OF BARTENDING!