ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

Carpathian Whisky

Φωλιασμένο βαθιά μέσα στα υψίπεδα των Υποκαρπαθίων, κατά μήκος στενών μονοπατιών που αγκαλιάζουν τις όχθες του ποταμού, όπου τεράστια, αρχαία δάση συναντούν τις χορταριασμένες πεδιάδες, μια οικογένεια αποστάζει αθόρυβα και τελειοποιεί την τέχνη της ωρίμανσης για να δημιουργήσει το Carpathian Single Malt Whisky. Μια ολόκληρη ιστορία. Μια οικογενειακή επιχείρηση, που χτίστηκε με την πάροδο του χρόνου γύρω από ισχυρές αξίες, καθοδηγούμενη μόνο από ένα εξαιρετικό όραμα.  Η Alexandrion Saber Distilleries 1789 καινοτομεί γιορτάζοντας τα δώρα που προσφέρει η φύση. Εμπνευσμένο από τον θησαυρό της Ρουμανίας, δημιουργείται αθόρυβα ένα αψεγάδιαστο ουίσκι: Το Carpathian Single Malt ξεκινά την ιστορία του. 

Το Carpathian Single Malt είναι το πρώτο Single Malt ουίσκι που παράγεται στη Ρουμανία. 

ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ:

  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Το ηπειρωτικό κλίμα/καιρικές συνθήκες, που ευνοούν την ωρίμανση. - Η παρασκευή με χρήση 100 % βυνοποιημένου κριθαριού που παράγεται στη Ρουμανία. - Η καθαρότητα του νερού της Υποκαρπαθίας και η ποιότητα των βαρελιών. - Ένα καθαρό νερό ιδανικό για φινιρίσματα, που ταιριάζει απόλυτα με τις τοπικές εκφράσεις. - Η μαγεία, η αγριότητα, η ομορφιά και το μυστήριο των Καρπαθίων Ορέων (τοπία που κόβουν την ανάσα, εκπληκτική άγρια ζωή).

  • ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΕΝΣΤΙΚΤΟ

Η παραδοσιακή σκωτσέζικη μέθοδος με διπλή απόσταξη σε κάθε παρτίδα, διατηρώντας φινέτσα και προπορεία σε ειδικά κατασκευασμένα χάλκινα δοχεία. - Η απόσταξη, η παλαίωση και η εμφιάλωση στο αποστακτήριο Alexandrion Saber 1789, που βρίσκεται σε στρατηγική θέση κοντά στα Καρπάθια Όρη. - Η μακρόχρονη και αποδεδειγμένη εμπειρία του Allan Anderson, ενός μισού Σκωτσέζου, μισού Ιρλανδού master blender. - Μη φιλτραρισμένα χωρίς ψύξη, μη χρωματισμένα, πρώτης πλήρωσης ουίσκι για να εξασφαλίζονται φυσικά, γεμάτα σώμα και γεύση προϊόντα.

  • FINISHES & ΓΕΥΣΕΙΣ

Μια μοναδική και απροσδόκητη γευστική υπογραφή με βάση τα ρουμανικά κρασιά. - Η μοναδική γεύση των βαρελιών ρουμανικού κρασιού, από τη δική μας παραγωγή (η Alexandrion Saber Distilleries 1789 είναι ένας από τους λίγους παραγωγούς στον κόσμο που χρησιμοποιεί βαρέλια από τις δικές της μονάδες παραγωγής κρασιού, για να τελειοποιήσει αυτό το Single Malt ουίσκι). Ομόφωνα, για όλα τα φινιρίσματα, η προμήθεια των βαρελιών κρασιού γίνεται από διάσημους παραγωγούς διάσημων ποικιλιών κρασιού. - Μία από τις μεγαλύτερες γκάμες φινιρισμάτων: η θέληση να ανακαλύψετε τις πιο εμπνευσμένες ποικιλίες σταφυλιών, από όλο τον κόσμο, με έναν προσιτό, γενναιόδωρο και γευστικό τρόπο. - Ένα ουίσκι που προσαρμόζεται τέλεια στις τοπικές κουλτούρες, παγκοσμίως.

ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΑ:

  • Pinot Noir Exclusive Cask – Αυτή η Single Malt έκφραση ωριμάζει αποκλειστικά σε ευρωπαϊκό βαρέλι κόκκινου κρασιού από βελανιδιά, το οποίο προέρχεται από το δικό μας οινοποιείο, είναι αποκλειστική για το Alexandrion & SABER Distilleries 1789 και τη Ρουμανία. Ένα πραγματικά μοναδικό ουίσκι από μια εξαιρετική συνεργασία.
  • Cognac Finish – Αυτή η έκφραση του Carpathian Single Malt έχει ωριμάσει σε 53 γαλόνια 1ης πλήρωσης αμερικανικής λευκής δρυός ex-Kentucky bourbon βαρέλια ενώ πέρασε τα πρώτα του χρόνια σε 285L γαλλικά βαρέλια φινιρίσματος κονιάκ, προσθέτοντας περισσότερη πολυπλοκότητα σε αυτό το πλούσιο χρυσαφένιο ουίσκι. Έχει νότες βανίλιας και μελιού με γλυκιά παρατεταμένη επίγευση και είναι εμφιαλωμένο σε 46% abv χωρίς ψυχρό φιλτράρισμα για να διατηρήσει το πλήρες φάσμα των πολύπλοκων γεύσεων.
  • Feteasca Neagra Finish – Αφού πέρασε τα πρώτα του χρόνια σε ένα απανθρακωμένο πρώτο βαρέλι bourbon ex-Kentucky από λευκή αμερικανική βελανιδιά, αυτό το ουίσκι μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε ένα toasted ευρωπαϊκό βαρέλι κόκκινου κρασιού από βελανιδιά, το οποίο προηγουμένως περιείχε ρουμανικό κρασί Fetească Neagră που προήλθε από το δικό μας οινοποιείο.
  • Commandaria Finish - Αυτά τα δρύινα βαρέλια των 200 λίτρων προέρχονται από τα βουνά Τρόοδος της Κύπρου και κάποτε φιλοξενούσαν το αρχαίο κυπριακό κρασί Commandaria. Αυτό το γλυκό επιδόρπιο κρασί έχει επηρεάσει το ουίσκι για να δώσει νότες βανίλιας, σταφίδας, σύκου και λίγο μπαχαρικό και έχει μια γλυκιά στρογγυλή παρατεταμένη επίγευση στο τέλος. Και πάλι, αυτή η έκφραση του Carpathian Single Malt έχει ωριμάσει σε 53 γαλόνια 1ης πλήρωσης αμερικανικής λευκής δρυός ex-Kentucky bourbon βαρέλια για 3 χρόνια, πριν μεταφερθεί στα βαρέλια Commandaria.
  • Burgundy Finish - Μη φιλτραρισμένο και φινιρισμένο σε χειροποίητα επιλεγμένα ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων, τα οποία προηγουμένως περιείχαν γαλλικό κρασί Βουργουνδίας. Βαθύ χάλκινο χρώμα, αυτό το ουίσκι έχει νότες βελανιδιάς, μούρων, μελιού και βανίλιας με παρατεταμένη γλυκιά γεμάτη γεύση, η οποία ενισχύεται από την αρχική του τριετή παραμονή σε 53 γαλόνια βαρέλια αμερικανικής λευκής βελανιδιάς 1ης πλήρωσης, πρώην bourbon από το Kentucky.