ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

Bruichladdich Whisky & Mount Gay Rum

BRUICHLADDICH

Το Bruichladdich distillery είναι ένα αποστακτήριο που ανήκει στην ιδιαίτερη ελίτ των πρωτοπόρων του whisky, που ιδρύθηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα και λειτουργούν έως σήμερα. Ένα από τα σημαντικά του χαρακτηριστικά αποτελεί το γεγονός ότι το whisky που παράγει δεν διατίθεται για την παρασκευή blended, αλλά μόνο για τα δικά του malt, χρησιμοποιώντας ακόμα τον Βικτωριανό εξοπλισμό του.

Το Bruichladdich είναι η ζωντανή απόδειξη μιας πολύπλοκης και ενδιαφέρουσας αλήθειας που ακολουθεί την περιοχή του Islay.

 

Mount Gay Rum

Το Mount Gay Rum είναι το παλαιότερο ρούμι στον κόσμο καθώς η ιστορία του ξεκινά το 1703 στον λόφο “St. Lucy” των νησιών Barbados.

Τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά των προϊόντων του Mount Gay Rum ξεχωρίζουν λόγω της παλαίωσης και της ανάμειξης ρούμι μονής και διπλής απόσταξης, καθώς και λόγω της άμεσης σχέσης με τη φύση για την οποία διακρίνονται οι πρώτες ύλες τους. Πέρα από την open air ζύμωση της καλύτερης μελάσας της Καραϊβικής, για την παραγωγή των Mount Gay Rums, χρησιμοποιείται φυσικώς φιλτραρισμένο νερό από κοράλλια των νησιών Barbados.

Τα νησιά Barbados, ένας επίγειος παράδεισος, θεωρούνται ο τόπος γέννησης του ρούμι. Τα ζαχαροκάλαμα που ευδοκιμούν στα νησιά Barbados δίνουν μία ιδιαίτερα πλούσια και αρωματική μελάσα λόγω του τροπικού κλίματος, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικά πλούσιο και ασυνήθιστο ρούμι.

Η επίσημη φυτεία του Mount Gay Rum επιλέχθηκε το 1650 από κτηματίες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, ενώ το 1667 μπήκαν σε λειτουργία οι πρώτοι αποστακτήρες.