ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για ένα βαρέλι ουίσκι

 

Ανεξάρτητοι εμφιαλωτές ουίσκι. Ένα επάγγελμα που συνυπάρχει από πάντα μαζί με την παραγωγή του whisky. Κοιτάζοντας κανείς την ιστορία των single malt, μπορεί να αντιληφθεί την συμβολή των ανεξάρτητων εμφιαλωτών. Ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να δείχνουν ενδιαφέρον για τα αυτούσια single malt των αποστακτηρίων σε αντίθεση με την τότε βιομηχανία που τα χρησιμοποιoύσε μόνο σε blends. Μέσα σε αυτό το masterclass θα εμβαθύνουμε στα μυστικά των ib (independent bottlers), θα νοιώσουμε την έξαψη της αναζήτησης βαρελιών μέσα στα warehouses των αποστακτηρίων, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα αποστακτήρια και τον ρόλο της παλαίωσης και θα συζητήσουμε την ανάπτυξη των ανεξάρτητων εμφιαλωτών στην Ελλάδα. Την ξενάγηση αυτή αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, European brand ambassador του ανεξάρτητου εμφιαλωτή The Single Cask ltd, whisky developer & import manager της κάβας Ανθίδη, καθώς και συγγραφέας του πρώτου ελληνικού βιβλίου για την παραγωγή ουίσκι ¨ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ & ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ¨