ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Mindfulness Supports Well-being & Resilience

Το Mindfulness είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να αλλάξετε συνήθειες και να ενισχύσετε την αντοχή, την ευεξία και την απόδοση σας.

Η διαύγεια και το ανοιχτό μυαλό μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο διαφορετικά. Συχνά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον έξω κόσμο, αλλά μπορούμε να ελέγξουμε πώς σχετιζόμαστε και αντιδρούμε σε αυτόν. Σε αυτό το σεμινάριο, ο Theo θα μοιραστεί μαζί σας ένα προσωπικό ταξίδι μάθησης.

Το άγχος είναι φυσιολογικό. Όλοι οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν στρεσογόνους παράγοντες και στρες. Το άγχος δεν είναι το ίδιο το πρόβλημα αλλά μάλλον η έλλειψη ισορροπίας είναι. Η ανθεκτικότητα δεν έχει να κάνει με την αντοχή – αυτή η παρεξήγηση προέρχεται από τη λέξη και την προέλευσή της στην επιστήμη των υλικών. Η ανθεκτικότητα είναι να μάθεις να ρυθμίζεις το άγχος, να εξισορροπείς το άγχος με την ανάρρωση, να επιστρέφεις σε κατάσταση ηρεμίας. Η ανθεκτικότητα είναι βαθιά βιο-φυσιολογική. Είμαστε κοινωνικά, συναισθηματικά και βιολογικά όντα – κάτι που τείνουμε να ξεχνάμε στον κόσμο της υπερπληροφόρησης. Επομένως, η προσωπική πρόοδος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ανθεκτικότητα - όχι μόνο στη νοοτροπία ή τη συμπεριφορά. Η ανθεκτικότητα καλύπτει το φάσμα από το άγχος μέχρι την ευημερία και την εξέλιξη. Είναι ένας ευρύς όρος που περιγράφει ένα υγιές σύστημα. Η ανθεκτικότητα μας μπορεί να βελτιωθεί, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του εαυτού μας για να αποφύγουμε το χρόνιο στρες.