ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης εργάζεται ως μπάρμαν από το 2006. Το πάθος του και η επιθυμία του να κατανοήσει το ρούμι, τον οδηγεί στην Καραϊβική. Ζώντας στα Μπαρμπάντος και χρησιμοποιώντας το νησί ως βάση του, έχει επισκεφθεί περισσότερα από 30 νησιά της τροπικής ζώνης των "Δυτικών Ινδιών" και πάνω από 45 αποστακτήρια και φυτείες ζαχαροκάλαμου, τόσο ενεργά όσο και ανενεργά. Το ταξίδι του δεν σταματάει όμως και αυτό αντανακλάται στο ‘’χαρτί’’ με το όνομα "Από τις Δυτικές Ινδίες στον Κόσμο".

Ο Νίκος Αρβανίτης, μέσα από τα ταξίδια και τις ομιλίες του, προσπαθεί να διαδώσει την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία του Ρουμιού και την κουλτούρα του εκάστοτε λαού της τροπικής ζώνης.

Το όνομα του νέου του έργου περιλαμβάνει φωτογραφίες, σκέψεις και αναμνήσεις από τις κοινότητες και τα μικρά χωριά σε όλο τον κόσμο που ζούσε και ερευνούσε το  ρούμι (Καραϊβική θάλασσα, Ασία, Αφρική).

Είναι μέλος της Ένωσης Pure Single Rum.

Κριτής στην κριτική επιτροπή και εκπαιδευτής στην παρουσίαση του ρουμιού, στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ Rum (Βερολίνο, Παρίσι, Πολωνία, Ελλάδα κλπ.) Και σε μπαρ.

Ενεργός εκπαιδευτής στην bar academy hellas κπαιδευτής  καθώς και ενεργός μπάρμαν στο Παρίσι.

Ατζέντα ομιλητή

Exhibition
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2018
06 Νοεμβρίου, 2018
18:10 – 18:40

STIRRING UP THE FUTURE OF BARTENDING!