ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Andy Ferreira

Ο καταξιωμένος mixologist Andy Ferreira δημιούργησε το Cask τον Δεκέμβριο του 2016. Ο Andy μετανάστευσε από την Νότια Αφρική στην Ιρλανδία, όπου οι γονείς του άνοιξαν δύο εστιατόρια. Μέσα σε αυτά μεγάλωσε, ως εκ τούτου, οι αναμνήσεις του περιλαμβάνουν το στύψιμο μήλων για μηλίτη, τη συγκομιδή μούρων για κρασί και την παρασκευή σπιτικού λουκάνικου.

Μέσα από τέτοια ερεθίσματα άνοιξε το Cask, ένα μπαρ απόλυτα προσανατολισμένο στη φύση, στην εποχικότητα και την αειφορία. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε και να διακριθεί ουκ ολίγες φορές σε εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως το World Class Irish Bartender of the Year και την αντίστοιχη, παγκόσμια εκδοχή του ή το Irish Craft Cocktail Awards.

Το μπαρ Cask άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2017 στην περίφημη οδό MacCurtain του Κορκ στην Ιρλανδία, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της Βικτωριανής γειτονιάς.

Έκτοτε, αρκετοί μπαρτέντερ του έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και το ίδιο το μπαρ έχει ξεχωρίσει για την προσοχή στη λεπτομέρεια και το μοναδικό, εποχιακό μενού των κοκτέιλ του, το οποίο αλλάζει κάθε δώδεκα εβδομάδες, εστιάζοντας σε συστατικά που βρίσκει κανείς γύρω του, την εκάστοτε εποχή. Εκτός από την αναζήτηση των συστατικών, τα κοκτέιλ είναι αποτέλεσμα και εμβριθούς έρευνας πάνω στην εκάστοτε πρώτη ύλη, προκειμένου αυτή να μετατραπεί σε αληθινά μεγαλειώδη ποτά. Είναι άλλωστε και το μοναδικό μπαρ στην Ιρλανδία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ιρλανδικά συστατικά (πέρα από τα αλκοολούχα-βάσεις).

Αν και πολύπλοκα, τα ποτά του Cask απευθύνονται σε όλους και συμβάλλουν στη fun διάθεση που επικρατεί στον χώρο. Όπως το ίδιο κάνει και το street-food που σερβίρουν μαζί με τα ποτά τους. Τα παραπάνω συνδυάστε τα με την επιλεγμένη μουσική που ακούγεται από το state-of-the-art ηχοσύστημά τους και τον πολύ όμορφο εξωτερικό τους χώρο και έχετε το Cask!  

Ατζέντα ομιλητή

Έκθεση
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2022
08 Νοεμβρίου, 2022
18:40 – 19:10