ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

Aberlour Single Malt

Distillery

Όλα τα Single Malt του αποστακτηρίου Aberlour παρασκευάζονται με κριθάρι που προμηθευόμαστε από μια ακτίνα 15 μιλίων γύρω από το αποστακτήριο και νερό από τις πηγές του Ben Rinnes. Τα δύο ζεύγη των πασίγνωστων αποστακτήρων του, με το χαρακτηριστικό σχήμα και το μεγάλο γέμισμά τους, παράγουν ένα απόσταγμα έντονα φρουτώδες, με θειώδη χαρακτήρα και ξηροκαρπικές νότες. Με την παλαίωση του στα θρυλικά Sherry Butts και σε βαρέλια American Oak, ανάλογα την εμφιάλωση, μετατρέπεται στο Single Malt που όλοι οι whisky aficionados σέβονται και απολαμβάνουν.

 

Aberlour 12 Double Cask Matured

Η έκφραση των 12 ετών είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς ο ιδιαίτερα ξεχωριστός χαρακτήρας εσπεριδοειδών του νέου αποστάγματος της Aberlour μαλακώνει επιδέξια με την ωρίμανση διπλού βαρελιού. Η Αμερικάνικη δρυς και τα Sherry Butts χρησιμοποιούνται έτσι ώστε τα απαλά αποστάγματα που περιέχουν να συνδυάζονται και να προσφέρουν μια εξαιρετικά ισορροπημένη γεύση

 

Aberlour Casg Annamh Triple Cask Matured

Το Casg Annamh, που μεταφράζεται ως «Σπάνιο βαρέλι» στα κέλτικα, δημιουργείται από περιορισμένο αριθμό προσεκτικά επιλεγμένων βαρελιών. Αυτά τα βαρέλια ισπανικής δρυός που πριν φιλοξενούσαν Oloroso Sherry έχουν σημαντική επίδραση στο non chilled filtered απόσταγμα και συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση του Aberlour, φέρνοντας γλυκές και πλούσιες νότες. Το Casg Annamh είναι ένα ξεχωριστό, πλούσιο Single Malt που προσφέρει στους περιπετειώδεις λάτρεις της βύνης την ιδανική εισαγωγή στα whiskies από βαρέλι Sherry.

 

Aberlour A’ Bunadh

Το A'bunadh που σημαίνει «το πρωτότυπο» στα κέλτικα, είναι φτιαγμένο ως φόρο τιμής στον ιδρυτή της Aberlour, James Fleming. Είναι ένα crafted whisky από την αρχή μέχρι το τέλος, με κάθε παρτίδα να δημιουργείται για να εξασφαλίσει μια πλούσια και περίπλοκη γεύση υγρής σταφίδας και σπιτικού κέικ φρούτων. Εμφιαλώνεται ως cask strength με αποτέλεσμα ένα στιβαρό και βαθιά έντονο sherried whisky.