Τι είναι το Athens Bar Show

 

To Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders & επαγγελματίες της εστίασης.

Η διοργάνωση ξεπερνά τους 10.000 επισκέπτες, ενώ χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση αυξάνεται όλο και περισσότερο υπογραμμίζοντας την τεράστια δυναμική της ελληνικής bar σκηνής, η οποία πλέον θεωρείται μία από τις πιο ανεπτυγμένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Athens Bar Show 2024 θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά σημεία, και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλά και δίπλα στη στάση του Μετρό Κεραμεικός.

Τα 7 κτίρια και 3 αυλές της Τεχνόπολης θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες του event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους Έλληνες και Διεθνείς bartenders, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους hospitality guru της παγκόσμιας αγοράς αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς.

Δοκιμάστε πολλά προϊόντα, βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, παρακολουθήστε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και πάρτε ιδέες από τις καινοτομίες που συμβαίνουν τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2024, η καρδιά της παγκόσμιας κοινότητας των bars χτυπά στο Athens Bar Show!

Σας περιμένουμε.

Επισκεφθείτε την έκθεση Υπεύθυνα: Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε το Μετρό ή κάποιο από τα πολλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν την περιοχή για την ασφάλεια και διευκόλυνσή σας.

 

Athens Bar Show 2024

Ημερομηνίες: 5-6 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας:

5 Νοεμβρίου: 10:00 - 19:00 (Έκθεση)

6 Νοεμβρίου: 10:00 - 19:00 (Έκθεση)

7 Νοεμβρίου: 18.30 - 23.30 (Athens Bar Week (ABW) International Closing Party)
 

Τοποθεσία: Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ

 

The story

 

Το «Athens Bar Show» ξεκίνησε το 2010 ως «The Bar Academy Show» στο Metropolitan Expo, με 9 εκθέτες και 1.000 επισκέπτες. Ήταν η πρώτη προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ετήσιο ραντεβού για τον κλάδο των bars στην Ελλάδα, με τη στήριξη όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Το 2012, το «Athens Bar Show» μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο «The Hub Events», για να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση και ασφάλεια στους επισκέπτες. Το 2013, ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε στους 3.000 και το 2014, το «Athens Bar Show» μετακόμισε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το 2016, το «Athens Bar Show» έφθασε τους 8.000 επισκέπτες και το 2017, τους 8.500, με πάνω από 50 εκθέτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2018, το «Athens Bar Show» υποδέχθηκε 9.000 επισκέπτες από 47 χώρες, που δοκίμασαν πάνω από 500 προϊόντα και παρακολούθησαν πάνω από 70 δράσεις. Το 2019, το «Athens Bar Show» έσπασε το φράγμα των 10.000 επισκεπτών. Το 2021, λόγω των περιορισμών, το «Athens Bar Show» συγκέντρωσε 7.000 επισκέπτες, ενώ το 2023 επέστρεψε δυναμικά με πάνω από 17.000. 

Για τη διοργάνωση του 2024 αναμένουμε ακόμα περισσότερους!

Το Athens Bar Show είναι το αγαπημένο bar show της παγκόσμιας κοινότητάς των bars που διατηρεί ως κύριους πυλώνες την Εκπαίδευση, τη Δικτύωση του κλάδου, τη Διαμοίραση Γνώσης, Ιδεών και Έμπνευσης για τους επαγγελματίες που την επισκέπτονται.

 

To Athens Bar Show διοργανώνεται από την Bar Academy.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως εκθέτης για το 2024, συμπληρώστε την Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ή καλέστε στο 2106400540 (10:00-16:00).

Αν ενδιαφέρεστε για την παρουσίαση σεμιναρίου για το 2024, συμπληρώστε την Αίτηση παρουσίασης σεμιναρίου ή καλέστε στο 2106400540 (10:00-16:00).

 
Bar Academy Profile

Η Bar Academy (baracademy.gr) κλείνει τα 16 χρόνια λειτουργίας. Είμαστε μια εκπαιδευτική εταιρεία με βασικό αντικείμενο την εκπαίδευσή επαγγελματιών στον κλάδο της Φιλοξενίας. Από τον 2007 έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους 10.000 επαγγελματίες. Το 2010 ως φυσική συνέχεια του οράματος μας διοργανώσαμε το πρώτο Athens Bar Show μια διεθνής εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες της εστίασης η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου στον κόσμο, με χιλιάδες επισκέπτες και την καθολική συμμετοχή του κλάδου των ποτών. Το 2016, η εταιρεία μας δημιούργησε το διαδικτυακό κανάλι Bar Academy TV με παρουσία στις τρεις βασικές πλατφόρμες Facebook, Instagram και το Youtube. Από το 2022 διοργάνωνει και το Mediterranean Bar Show στη Λευκωσία.

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

Ποιοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση;

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται μόνο σε επαγγελματίες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Πιο συγκεκριμένα:

  • Όλοι οι επαγγελματίες/εργαζόμενοι του κλάδου των bar, καταστημάτων εστίασης και τουρισμού ή εταιρείες με άμεση συνεργασία και συνάφεια με τον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας (πχ. εμπόρους/εισαγωγείς/εξαγωγείς αποσταγμάτων - αναψυκτικών και λοιπών προϊόντων), όπως bartenders, bar managers, F&B managers, hotel managers, επιχειρηματίες, σερβιτόροι/ες.
  • Έμποροι, διανομείς και αντιπρόσωποι.
  • Φοιτητές σχολών τουρισμού, τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης επιχειρήσεων.

 

Ποιοι ΔΕΝ μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση;

Άτομα που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τους κλάδους ποτών και φιλοξενίας. Η διοργάνωση της έκθεσης διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδο ατόμων στην έκθεση και τις δύο ή οποιαδήποτε από τις δύο ημέρες της διοργάνωσης ακόμη και αν είναι κάτοχοι εισιτηρίου εισόδου.

 

Πότε γίνεται το Athens Bar Show;

5 - 6 Νοεμβρίου 2024

 

Πού γίνεται το Athens Bar Show;

Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 (σταθμό μετρό "Κεραμεικός")

Google Maps Link

 

Ποιος το διοργανώνει;
Η  Bar Academy of Greece.

 

Ποιοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση;

  • Όλοι οι επαγγελματίες/εργαζόμενοι του κλάδου των bar όπως bartenders, bar managers, F&B managers, hotel managers, επιχειρηματίες, σερβιτόροι/ες.
  • Έμποροι, διανομείς και αντιπρόσωποι.
  • Φοιτητές σχολών τουρισμού, τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης επιχειρήσεων

 

Σε ποια γλώσσα γίνονται τα σεμινάρια;

Οι ξένοι ομιλητές κάνουν τις παρουσιάσεις τους στα Αγγλικά. Ωστόσο υπάρχει ζωντανή, αμφίδρομη μετάφραση σε πολλές αίθουσες σεμιναρίων. Η μετάφραση γίνεται με χρήση ακουστικών. Για να κάνετε χρήση των ακουστικών αμφίδρομης μετάφρασης, χρειάζεται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.

 

Υπάρχει έξτρα κόστος για την παρακολούθηση των σεμιναρίων;

Όχι, κάθε επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να τα παρακολουθήσει δωρεάν, αρκεί να βρίσκεται εγκαίρως στην εκάστοτε αίθουσα σεμιναρίου. 

 

Πώς μπορώ να γίνω εκθέτης;

Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να γίνουν εκθέτες στο Athens Bar Show μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα "Exhibitor Interest Form" ή να στείλουν αίτημα στο info@baracademy.gr ή να καλέσουν στο +30 2106400540 για να κάνουν το αίτημα τηλεφωνικά.


«Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Αθήνα

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των τεχνών: μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και παραστατικές τέχνες, εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, περιοδικές εκθέσεις, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με πάνω από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Η είσοδος για τους επισκέπτες του Athens Bar Show είναι από την οδό Ιάκχου.