Τι είναι το Athens Bar Show


To Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders & επαγγελματίες του bar.

Η διοργάνωση του 2019 ξεπέρασε τους 10.000 επισκέπτες, ενώ χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση αυξάνεται όλο και περισσότερο υπογραμμίζοντας την τεράστια δυναμική της ελληνικής bar σκηνής, η οποία πλέον θεωρείται μία από τις πιο ανερχόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Athens Bar Show 2021 θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), στις 9 και 10 Νοεμβρίου.

Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά σημεία της πόλης, το οποίο επιπλέον βρίσκεται και στο κέντρο της αλλά και δίπλα στην στάση του Μετρό Κεραμεικός.

Στις 9 και 10 Νοεμβρίου, οι 7 αίθουσες και 2 αυλές της Τεχνόπολης θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες του event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους  Έλληνες bartenders, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους cocktail guru της παγκόσμιας bar σκηνής αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς.

Δοκιμάστε περισσότερα από 1000 προϊόντα, βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, παρακολουθήστε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και πάρτε ιδέες για ό,τι συμβαίνει τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.

Στις 9 και 10 Νοεμβρίου, η καρδιά της ελληνικής bar σκηνής χτυπά στο Athens Bar Show!

Σας περιμένουμε.

Χρησιμοποιήστε το Μετρό ή κάποιο από τα πολλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν την περιοχή για την διευκόλυνσή σας. 

Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 19:00 (κλείνουν οι πόρτες, η έκθεση κλείνει 20:00)

Κόστος εισιτηρίου: 25 ευρώ online αγορά | 30 ευρώ στην είσοδο

--------------------------------------------------------------------------------

The story

Όταν δημιουργήθηκε, το 2010, ονομαζόταν “The Bar Academy Show” και έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο, συμμετείχαν 9 εκθέτες και το επισκέφθηκαν περίπου 1.000 επισκέπτες.

Αυτή ήταν η αρχή της προσπάθειας να στηθεί ένας νέος θεσμός που θα γίνει το ετήσιο ραντεβού για τον κλάδο των bars. Στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε τη στήριξη από όλες τις εταιρείες με άμεση και έμμεση δραστηριότητα στον κλάδο.

Ιδιαίτερο ορόσημο είναι η διοργάνωση του 2012, όπου το «Athens Bar Show» μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, στο μοντέρνο χώρο του “The Hub Events“ για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους επισκέπτες, προσφέροντας πολύ εύκολη, άνετη και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στην έκθεση με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το 2013 οι επισκέπτες έφτασαν τους 3.000 με αποτέλεσμα το 2014 να μεταφερθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το 2016 οι επισκέπτες έφτασαν τους 8.000 ενώ το 2017 τους 8.500 και συμμετείχαν περισσότερες από 50 εταιρείες, από Ελλάδα και εξωτερικό. 

Το 2018 οι 9.000 επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερα από 500 προϊόντα και να παρακολουθήσουν περισσότερα από 70 σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες, workshops και masterclasses.

Το Athens Bar Show θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα barshow του κόσμου που διατηρεί ως κύριο πυλώνα την εκπαίδευση, τη διαμοίραση γνώσης, ιδεών και έμπνευσης για τους επαγγελματίες που την επισκέπτονται.

Η εκδήλωση που διοργανώνει η Bar Academy, προσφέρει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέα προϊόντα, καινοτόμα εργαλεία, να ενημερωθούν για νέους τρόπους παρασκευής και σερβιρίσματος cocktail και να έρθουν σε επαφή με επιτυχημένα business models μέσα από σεμινάρια, παρουσιάσεις & γευσιγνωσίες.

Πότε;

9 & 10 Νοεμβρίου 2021


Πού γίνεται το Athens Bar Show;

Ποιοι μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση;

 • Όλοι οι επαγγελματίες/εργαζόμενοι του κλάδου των bar όπως bartenders, bar managers, F&B managers, hotel managers, επιχειρηματίες, σερβιτόροι/ες.

 • Έμποροι, διανομείς και αντιπρόσωποι.

 • Φοιτητές σχολών τουρισμού, τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης επιχειρήσεων


Ποιοι ΔΕΝ μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση;

 • Άτομα που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τους κλάδους ποτών και φιλοξενίας. Η διοργάνωση της έκθεσης διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδο ατόμων στην έκθεση και τις δύο ή οποιαδήποτε από τις δύο ημέρες της διοργάνωσης ακόμη και αν είναι κάτοχοι εισιτηρίου εισόδου.


Ποιος το διοργανώνει;

 • Διοργανώτρια εταιρία είναι η Bar Academy


Πως μπορώ να γίνω εκθέτης;

 • Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να γίνουν εκθέτες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα ακολουθώντας το λινκ  ή να καλέσουν στο +30 6940711772.

 •  

Ποιες ώρες μπορώ να το επισκεφτώ;

 • Οι πόρτες ανοίγουν το στις 11:00 (πρωί) και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 (η έκθεση κλείνει στις 20:00)


Πόσο κοστίζει το εισιτήριο για πόσες μέρες ισχύει;

 • Το κόστος του εισιτηρίου για τις δύο ημέρες είναι 25€ στην online προπώληση (όταν γίνει διαθέσιμη) και 30€ στην είσοδο. Κατά την είσοδό σας στην έκθεση, θα λάβετε ειδικό βραχιόλι-πάσο που πρέπει να κρατήσετε και για τις 2 ημέρες ώστε να έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους χώρους του Athens Bar Show.


Υπάρχει χρέωση για τα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις;

 • Όχι, όλα τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε όλους τους επισκέπτες του Athens Bar Show εκτός και αν αυτό διαφοροποιείται στην περιγραφή του σεμιναρίου. 


Σε ποια γλώσσα γίνονται τα σεμινάρια;

 • Οι ξένοι ομιλητές θα κάνουν τις παρουσιάσεις τους στα Αγγλικά. Θα υπάρχει ζωντανή μετάφραση με χρήση ακουστικών σε πολλές αίθουσες σεμιναρίων. Για την χρήση των ακουστικών χρειάζεται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.

«Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Αθήνα

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των τεχνών: μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και παραστατικές τέχνες, εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά,  περιοδικές εκθέσεις , πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με πάνω από 600.000  επισκέπτες ετησίως.

Tεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, 118 54 Γκάζι

Τ: 213 010 93 00

Φ: 213 010 93 12

E: info@athens-technopolis.gr

STIRRING UP THE FUTURE OF BARTENDING!