Τι είναι το Athens Bar Show

 
To Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders & επαγγελματίες της εστίασης.

 
Η διοργάνωση ξεπέρνα τους 10.000 επισκέπτες, ενώ χρόνο με τον χρόνο η προσέλευση αυξάνεται όλο και περισσότερο υπογραμμίζοντας την τεράστια δυναμική της ελληνικής bar σκηνής, η οποία πλέον θεωρείται μία από τις πιο ανεπτυγμένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Athens Bar Show 2023 θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ιστορικό χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100), στις 7 και 8 Νοεμβρίου.

Η επιλογή του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά σημεία, και επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της πόλης αλλά και δίπλα στη στάση του Μετρό Κεραμεικός.

Τα 7 κτίρια και 3 αυλές της Τεχνόπολης θα διαμορφωθούν ειδικά για τις ανάγκες του event, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους πιο καταξιωμένους Έλληνες και Διεθνείς bartenders, να εμπνευστείτε από τους διασημότερους hospitality guru της παγκόσμιας αγοράς αλλά και να ενημερωθείτε για όλες τις τάσεις και τα νέα της αγοράς.

Δοκιμάστε πολλά προϊόντα, βρείτε λύσεις για το δικό σας μπαρ, παρακολουθήστε σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένους επαγγελματίες και πάρτε ιδέες από τις καινοτομίες που συμβαίνουν τώρα στα καλύτερα bars του κόσμου.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2023, η καρδιά της παγκόσμιας κοινότητας των bars χτυπά στο Athens Bar Show!

 

Σας περιμένουμε.

Χρησιμοποιήστε το Μετρό ή κάποιο από τα πολλά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν την περιοχή για τη διευκόλυνσή σας.

Athens Bar Show 2023:
Dates: November 7-9, 2023
Exhibition hours:
November 7th 10.00 - 20.00
November 8th 10.00 - 20.00

November 9th 18.30 - 23.30
Location: Technopolis City of Athens

Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ/ημέρα ή 40 ευρώ για τις δύο μέρες.

Κλείστε το εισιτήριο σας εδώ

 

The story

Όταν δημιουργήθηκε, το 2010, ονομαζόταν “The Bar Academy Show” και έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο - συμμετείχαν 9 εκθέτες και το επισκέφθηκαν περίπου 1.000 επισκέπτες.

Αυτή ήταν η αρχή της προσπάθειας να δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός που θα γίνει το ετήσιο ραντεβού για τον κλάδο των bars. Στα χρόνια που ακολούθησαν, είχε τη στήριξη από όλες τις εταιρείες με άμεση και έμμεση δραστηριότητα στον κλάδο.

Ιδιαίτερο ορόσημο είναι η διοργάνωση του 2012, όπου το «Athens Bar Show» μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, στο μοντέρνο χώρο του “The Hub Events“ για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους επισκέπτες, προσφέροντας πολύ εύκολη, άνετη και κυρίως ασφαλή πρόσβαση στην έκθεση με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Το 2013 οι επισκέπτες έφτασαν τους 3.000 με αποτέλεσμα το 2014 να μεταφερθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το 2016 οι επισκέπτες έφτασαν τους 8.000 ενώ το 2017 τους 8.500 και συμμετείχαν περισσότερες από 50 εταιρείες, από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το 2018 οι 9.000 επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερα από 500 προϊόντα και να παρακολουθήσουν περισσότερα από 70 σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες, workshops και masterclasses, ενώ το 2019 περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες από 47 διαφορετικές χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση. Το 2021 λόγω των περιορισμών οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 7.000.

Για τη διοργάνωση του 2023 αναμένουμε πάνω από 12.000 επισκέπτες. 

Το Athens Bar Show είναι το αγαπημένο bar show της παγκόσμιας κοινότητάς των bars που διατηρεί ως κύριο πυλώνα την εκπαίδευση, τη δικτύωση στον κλάδο, τη διαμοίραση γνώσης, ιδεών και έμπνευσης για τους επαγγελματίες που την επισκέπτονται.

 

To Athens Bar Show διοργανώνεται από την Bar Academy.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ως εκθέτης για το 2023, μπορείτε να επικοινωνήσετε  για το ABS2023 μαζί μας στο: info@baracademy.gr ή το 2106400540.

 
Bar Academy Profile

Η Bar Academy (baracademy.gr) φέτος κλείνει τα 15 χρόνια λειτουργίας. Είμαστε μια εκπαιδευτική εταιρεία με βασικό αντικείμενο την εκπαίδευσή επαγγελματιών στον κλάδο της Φιλοξενίας. Από τον 2007 έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους 10.000 επαγγελματίες. Το 2010 ως φυσική συνέχεια του οράματος μας διοργανώσαμε το πρώτο Athens Bar Show μια διεθνής εκπαιδευτική έκθεση για επαγγελματίες της εστίασης η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του κλάδου στον κόσμο, με χιλιάδες επισκέπτες και την καθολική συμμετοχή του κλάδου των ποτών. Το 2016, η εταιρεία μας δημιούργησε το διαδικτυακό κανάλι Bar Academy TV με παρουσία στις τρεις βασικές πλατφόρμες Facebook, Instagram και το Youtube. Το 2022 διοργάνωσε το πρώτο Mediterranean Bar Show στη Λευκωσία.

«Τεχνόπολη» Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Αθήνα

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ένα από τα σημαντικότερα βιομηχανικά μνημεία, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας. Κάθε χρόνο παρουσιάζει δεκάδες εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των τεχνών: μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο και παραστατικές τέχνες, εικαστικά και εφαρμοσμένες τέχνες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, περιοδικές εκθέσεις, πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας με πάνω από 600.000 επισκέπτες ετησίως.

Η είσοδος για τους επισκέπτες του Athens Bar Show είναι από την οδό Ιάκχου.