ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

Cazcabel - Tequila

Σε μία σκονισμένη και κρυμμένη γωνιά των βουνών Jalisco, στο δυτικό Mexico, ένας σαμάνος, ο Don Cazcabel έγινε θρύλος…

Γνωστός για τα φυσικά του τονωτικά, ο Don Cazcabel είναι ένας θεραπευτής με δυνάμεις που προσέλκυσαν Μεξικάνους από χιλιάδες μίλια μακριά.

Πιστός μαθητής των μεξικάνικων παραδόσεων, οι συνταγές του για την τεκίλα περιλαμβάνουν μόνο τα καλύτερα, φυσικά υλικά προερχόμενα από την εύφορη γη και αυτή ακριβώς η φιλοσοφία αποτελεί την έμπνευση για την δημιουργία της Cazcabel Tequila.

Η Cazcabel παράγεται από την οικογένεια Vasquez, σε ένα ανεξάρτητο, βραβευμένο μικρό αποσταγματοποιείο που Βρίσκεται στην περιοχή Atononilco el Alto στα highlands των βουνών Jalisco στο Mexico, δίπλα στις ιδιόκτητες καλλιέργειες αγαύης και στις φυσικές πηγές νερού. 

 Η οικογένεια Vazquez, ως Tequileros τέταρτης γενιάς, είναι γνωστή για την τεχνογνωσία της στην καλλιέργεια αγαύης και την παραγωγή τεκίλας υψηλής ποιότητας με περιβαλλοντικά αποδοτικό τρόπο.

Η θέση του αποστακτηρίου διασφαλίζει ότι η αγαύη είναι καλά ενυδατωμένη, ενώ το πλούσιο σε μέταλλα και θρεπτικά συστατικά έδαφος της περιοχής επιτρέπει στο φυτό της αγαύης να μεγαλώσει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στο Jalisco. Για την δημιουργία της τεκίλας Cazcabel, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά 100% Blue Wever αγαύες, που μεγαλώνουν τουλάχιστον 7 χρόνια πριν από την συγκομιδή τους.

Μετά τη συγκομιδή, χρησιμοποιούνται autoclaves για το μαγείρεμα των pinas. Aυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ρύθμισης των θερμοκρασιών που επιτρέπουν ένα σταθερό ομοιόμορφο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα μια τεκίλα με καθαρό μαλακό προφίλ.

Μετά από την ζύμωση σε χαλύβδινες δεξαμενές για 10 ημέρες, η τεκίλα αποστάζεται σε χάλκινα δοχεία και χαλύβδινους αποστακτήρες και στη συνέχεια φιλτράρεται σε ψύξη για να αφαιρεθούν τυχόν ακαθαρσίες. Ο συνδυασμός αυτών των διαδικασιών δίνει στην τεκίλα Cazcabel μια εκπληκτικά απαλή και ισορροπημένη γεύση.

Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

• Τα υπολείμματα αγαύης, χρησιμοποιούνται ως προϊόν θέρμανσης και ανακυκλώνονται  για να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια νέων φυτών αγαύης.

• Το αποστακτήριο υποστηρίζεται από ηλιακή και αιολική ενέργεια, ενώ εκατοντάδες δέντρα φυτεύονται στη γύρω περιοχή.

• Πολλές από τις διαδικασίες εξακολουθούν να γίνονται με το χέρι, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην τοπική κοινότητα

• Μέρος από τα κέρδη διατίθενται σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

BLANCO 

Η βραβευμένη Cazcabel Blanco τεκίλα, είναι προϊόν τριπλής απόσταξης 100% Blue Wever ώριμης αγαύης και ψυχρού φιλτραρίσματος, με αποτέλεσμα ένα υπέροχα απαλό απόσταγμα με τέλεια ισορροπία μεταξύ αρωμάτων φρέσκιας αγαύης, ελαφρά πικάντικων καρυκευμάτων και αναζωογονητικών εσπεριδοειδών.

Mύτη: Πικάντικες νότες με έντονο γήινο άρωμα αγαύης και απαλές υποψίες εσπεριδοειδών.

Στόμα: Φρέσκο, τραγανό, ξηρό με έντονη αίσθηση γήινης αγαύης και νότες μαύρου πιπεριού στο τελείωμα.


REPOSADO

Ένα βραβευμένο χειροποίητο ποτό, που χρησιμοποιεί την καλύτερη ποιότητα 100% Blue Wever αγαύης από τις κορυφές των βουνών Jalisco, ενώ η τεκίλα παλαιώνει με παραδοσιακές μεθόδους που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά. Η Cazcabel Reposado παλαιώνει σε καινούργια Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 8 μήνες ισορροπώντας την καθαρή, γήινη γεύση της Cazcabel Blanco με τα πολύπλοκα αλλά διακριτικά αρώματα του δρυ.

Μύτη: Υπέροχα καθαρά αρώματα αγαύης με νότες ευκάλυπτου, λευκού πιπεριού και διακριτικής καβουρδισμένης βανίλιας.

Στόμα: Ξηρό και ζεστό με κυρίαρχες νότες αγαύης και αναδυόμενες υποψίες καραμέλας, βανίλιας και καβουρδισμένου δρυ. Το τελείωμα είναι ελαφριά καπνικό με νότες εσπεριδοειδών.


COFFEE

Χρησιμοποιώντας την αναζωογονητική και γήινη βάση της Cazcabel Blanco, η Cazcabel Coffee αναμιγνύει το καβούρδισμα και την γλυκύτητα ενός Premium Arabica καφέ στην τεκίλα. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο με πάγο, αλλά και σε υπέροχα cocktails.

Μύτη: Έντονα αρώματα σοκολάτας, καφέ με νότες φρέσκιας αγαύης.

Στόμα: Πλούσια, γλυκιά γεύση φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ με νότες μαύρης σοκολάτας, βανίλιας και αγαύης.

 

COCONUT

Οι καρύδες Jalisco είναι βραβευμένες σε όλο τον κόσμο. Η Cazcabel Coconut συνδυάζει την ζουμερή γλυκύτητα της καρύδας με τους ξηρούς γήινους τόνους της Cazcabel Blanco.

Μύτη: Γλυκά αρώματα καρύδας πλαισιώνουν αυτά της γήινης αγαύης

Στόμα: Πλούσιες, γλυκές νότες καρύδας με απαλές βοτανικές εκφράσεις στο τελείωμα


HONEY

Χρησιμοποιώντας την αναζωογονητική και γήινη βάση της Cazcabel Blanco, η Cazcabel Honey προσθέτει μία δόση γλυκού νέκταρ. Το υψηλής ποιότητας Yucatan μέλι, μαζεύεται από τον ίδιο τον Don Cazcabel, από μελίσσια καλά κρυμμένα στα βουνά Jalisco.

Μύτη: Γήινα αρώματα μελιού που υπόσχονται νότες γλυκύτητας.

Στόμα: Πλούσιο, γλυκό, γεμάτο νότες φυσικού μελιού και ανθών με ζεστό και ελαφρά πικάντικο τελείωμa.