ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Ger Buckley

Ένας αληθινός τεχνίτης με την πιο αγνή μορφή της λέξης, ο Ger Buckley είναι ένας πέμπτης γενιάς βαρελοποιός στο Midleton Distillery, που χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους - εργαλεία με τον παππού του. Το πάθος του δεν πηγάζει μόνο από την ιστορία της οικογένειάς του, αλλά και από την λατρεία για τα πολλαπλά χαρακτηριστικά που μπορεί να προκύψουν από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί κάθε φορά. Τα εργαλεία του είναι σαν προέκταση του ίδιου του Ger.

Δηλώνει: «Συλλέγω και μελετώ τα εργαλεία – με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο διαφορετικά από εμένα». Ένα από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά του, είναι ένα σφυρί 90 ετών, με μια λεπτή λαβή που έχει χρησιμοποιηθεί, από όλες τις γενιές βαρελοποιών της οικογένειας του. O Ger, μαθήτευσε δίπλα στον ίδιο του τον πατέρα, και μυήθηκε στο ρόλο του βαρελοποιού, ακολουθώντας τεχνικές απαράλλακτες στο χρόνο, με ρίζες στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Επιβλέποντας τον ανεφοδιασμό και τη συντήρηση όλων των βαρελιών στα οποία έχει ωριμάσει το Jameson, ο Ger είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει πως τα ένα εκατομμύριο δρύινα βαρέλια που υπάρχουν στο Midleton Distillery, βρίσκονται σε άριστη κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Έχει πάθος για το τελικό προϊόν & το τελικό στάδιο της διαδικασίας παραγωγής (ωρίμανση). Δηλώνει περήφανα ότι: «το 50% της γεύσης ενός ουίσκι προέρχεται από το ξύλο –το ξύλο και η διαδικασία απόσταξης έχουν ισάξια επίδραση στη γεύση».

Ατζέντα ομιλητή

Έκθεση
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2022
09 Νοεμβρίου, 2022
16:00 – 17:00

Athens Bar Show 2022
08 Νοεμβρίου, 2022
16:00 – 17:00