
Ο Γιάννης Βαβαδάκης είναι επαγγελματίας Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), του οποίου το έργο γεφυρώνει τη δημιουργικότητα, την τεχνική ακρίβεια και τον σχεδιασμό συστημάτων στη σύγχρονη κουλτούρα του κοκτέιλ. Η προσέγγισή του συνδυάζει τη γαστρονομική σκέψη με την επιστημονική δομή, εστιάζοντας στο πώς τα υλικά, οι διαδικασίες και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν γεύση. Ηγείται της έρευνας και ανάπτυξης για προγράμματα μπαρ που ενσωματώνουν την παραγωγή, την αποδοτικότητα και το συναίσθημα — σχεδιάζοντας υγρά, συστήματα βρύσης και μεθόδους προετοιμασίας που ενώνουν τη δεξιοτεχνία με την τεχνολογία. Καθοδηγούμενος από την ιδέα ότι η συνέπεια και η δημιουργικότητα μπορούν να συνυπάρχουν, ο Γιάννης εξερευνά πώς η μαζική παραγωγή μπορεί να παραμένει οικεία και ανθρώπινη. Το έργο του εκτείνεται από την ανάπτυξη συνταγών έως τον λειτουργικό σχεδιασμό, αναζητώντας πάντα νέους τρόπους να εκφράσει την αυθεντικότητα μέσα από τη διαδικασία. Για εκείνον, η καινοτομία δεν αφορά την πολυπλοκότητα, αλλά τη σαφήνεια — την αναζήτηση του πιο απλού τρόπου για να γίνει κάτι εξαιρετικό, επαναλήψιμο και ζωντανό πίσω από το μπαρ.
