Ο Γιάννης Βαβαδάκης είναι επαγγελματίας R&D, του οποίου το έργο γεφυρώνει τη δημιουργικότητα, την τεχνική ακρίβεια και τον σχεδιασμό συστημάτων στη σύγχρονη κουλτούρα των κοκτέιλ. Η προσέγγισή του συνδυάζει τη γαστρονομική σκέψη με την επιστημονική δομή, εστιάζοντας στο πώς τα υλικά, οι διαδικασίες και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν γεύση. Ηγείται της έρευνας και ανάπτυξης προγραμμάτων μπαρ που ενσωματώνουν παραγωγή, αποδοτικότητα και συναίσθημα — σχεδιάζοντας ροφήματα, tap systems και μεθόδους προετοιμασίας που συνδυάζουν την τέχνη με την τεχνολογία. Με κινητήριο δύναμη την ιδέα ότι η συνέπεια και η δημιουργικότητα μπορούν να συνυπάρχουν, ο Γιάννης εξερευνά πώς η μαζική παραγωγή μπορεί να διατηρεί μια προσωπική και ανθρώπινη αίσθηση. Το έργο του εκτείνεται από την ανάπτυξη συνταγών έως τον λειτουργικό σχεδιασμό, αναζητώντας πάντα νέους τρόπους έκφρασης της αυθεντικότητας μέσα από τη διαδικασία. Για εκείνον, η καινοτομία δεν αφορά την πολυπλοκότητα, αλλά τη σαφήνεια — την ανακάλυψη του πιο απλού τρόπου να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, επαναλαμβανόμενο και «ζωντανό» πίσω από το μπαρ.