Veroni by Kir-Yianni και η παράδοση του βερμούτ: φέρνοντας ένα κλασικό του μπαρ στην καθημερινή ζωή. Ο Γιάννης Κοροβέσης θα παρουσιάσει σε βάθος την κατηγορία του βερμούτ: τον ορισμό του, τα πρότυπα παραγωγής και την ποικιλομορφία των στυλ του. Η παρουσίαση θα αναλύσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του Veroni Vermouth by Kir-Yianni, τόσο του Rosso όσο και του Dry, από τη βάση του κρασιού έως το τελικό χαρμάνι, αναδεικνύοντας τις αρωματικές επιλογές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Τέλος, θα εξετάσει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το βερμούτ μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας — από στιγμές απεριτίφ μέχρι απλές οικιακές παρασκευές που αναπαράγουν την εμπειρία του μπαρ.
Στον κόσμο της φιλοξενίας, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και η πίεση υψηλή, η δημιουργία μιας ομάδας που προσφέρει σταθερά μια εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας αποτελεί μια συνεχή πρόκληση. Για να πετύχεις, δεν αρκεί απλώς να διαχειρίζεσαι καθήκοντα, πρέπει να καθοδηγείς και να προπονείς την ομάδα σου προς την επιτυχία. Εμπνεόμενοι από τον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, εξετάζουμε τους τρόπους εκπαίδευσης για υψηλές επιδόσεις – και πώς να απελευθερώσεις το πλήρες δυναμικό της ομάδας σου.
Στις μέρες μας, οι άνθρωποι εισέρχονται στη βιομηχανία της φιλοξενίας προερχόμενοι από ποικίλα υπόβαθρα και με διαφορετικούς στόχους. Συχνά, βρίσκουν μοναδικούς τρόπους να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη δουλειά τους — και ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία των μπαρ βελτιώνεται και εξελίσσεται με απρόβλεπτους τρόπους. Το να βρει κανείς τη θέση του σε αυτόν τον χώρο μπορεί να φανεί αποθαρρυντικό, ενώ η αξιολόγηση των ευκαιριών και των θετικών και αρνητικών πλευρών τους συχνά αποτελεί πρόκληση. Ωστόσο, με υπομονή, καλούς μέντορες και πνεύμα περιπέτειας, η βιομηχανία των μπαρ μπορεί να οδηγήσει την καριέρα σου σε αμέτρητες, συναρπαστικές κατευθύνσεις. Σε αυτή τη συνεδρία, ο Gregory θα παρουσιάσει τη δική του πορεία — από την έρευνα στη φυτική βιολογία, στην τέχνη του bartending, και τελικά στην ίδρυση του δικού του μπαρ, τη δημιουργία μιας συμβουλευτικής εταιρείας, την κυκλοφορία ενός προϊόντος, και τη συνίδρυση ενός φεστιβάλ κοκτέιλ. Θα μοιραστεί μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα που έχει αποκομίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του — μαθήματα που μπορούν να καθοδηγήσουν bartenders, διευθυντές και ιδιοκτήτες να κάνουν το επόμενο βήμα ή να τολμήσουν την επόμενη μεγάλη ιδέα.
Μια φανταστική συνάντηση επιστήμης, ισορροπίας και γεύσης. Μια μοναδική gin-ιστορία για τους δεσμούς των αιθέριων ελαίων, τη σύνδεση των βοτανικών με τις φυσαλίδες και τη χημεία των ανθρώπων.
Ο Κωστής Καλπαξίδης, ο 6ος Metaxa Master, εξηγεί τι κάνει το METAXA ένα μοναδικό απόσταγμα και ποιος είναι ο ρόλος του Μοσχάτου κρασιού της Σάμου στη δημιουργία του. Περιγράφει πώς το METAXA στηρίζει τους αμπελουργούς του νησιού να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές και πώς η αρχαία γνώση, σε συνδυασμό με σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, βοηθούν τους αμπελουργούς σε αυτή τη μετάβαση. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με μια γευσιγνωσία του Private Reserve METAXA Orama, ενός αποστάγματος που ενσαρκώνει το όραμα του METAXA για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ρίξτε μια βουτιά στην πιο ολοκληρωμένη και βραβευμένη γκάμα μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, μάθετε πώς η Lyre’s Spirit Co αλλάζει τον τρόπο που πίνει ο κόσμος, γιατί οι καταναλωτές παγκοσμίως αλλάζουν τις συνήθειές τους για να επιλέξουν μια πιο προσεκτική επιλογή και πώς μπορείτε απλά να φτιάξετε το 90% των κορυφαίων κοκτέιλ στον κόσμο σε μορφή χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Συμμετάσχετε στον Παγκόσμιο Πρέσβη Μάρκας, Robert Caldwell, από την The Teeling Whiskey Company, το πιο πολυβραβευμένο ιρλανδικό ουίσκι στον κόσμο, καθώς σας ταξιδεύει στην πλούσια ιστορία των ιρλανδικών αποσταγμάτων. Ανακαλύψτε πώς οι καινοτόμοι παραγωγοί χειροποίητου ουίσκι επαναπροσδιορίζουν την κατηγορία, εξερευνώντας ποικίλες γεύσεις και σπάζοντας στερεότυπα μέσα από πέντε ξεχωριστά στυλ ιρλανδικού ουίσκι. Αποκτήστε πολύτιμες γνώσεις για την εντυπωσιακή ανάπτυξη αυτού του δυναμικού ποτού, τις δημιουργικές προκλήσεις της καθιέρωσης μοναδικών ταυτοτήτων χωρίς ένα καθορισμένο «υπογραφικό» στυλ, και το μέλλον της τέχνης της απόσταξης του ιρλανδικού ουίσκι. Μια εμπνευσμένη διαδρομή μέσα από την παράδοση, την καινοτομία και τη γεύση.
Το Cointreau ορίζει τη Μαργαρίτα — αλλά το αλάτι την τελειοποιεί. Ανακαλύψτε πώς τα χειροποίητα άλατα μπορούν να προσθέσουν βάθος, υφή και χαρακτήρα στο αγαπημένο κοκτέιλ του κόσμου. Μάθετε πώς να τα δημιουργείτε στο μπαρ σας και γιατί, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει Μαργαρίτα χωρίς Cointreau.
Μια ιστορία που καλύπτει τις διαδικασίες που διαμορφώνουν και επικοινωνούν τη μάρκα ενός bartender: από τη στρατηγική έως την ταυτότητα και το μάρκετινγκ, τη μακροπρόθεσμη όραση και τη δουλειά που γίνεται πίσω και πάνω στη σκηνή, όπως αφηγούνται οι μακροχρόνιοι συνεργάτες Λάουρα Γκρασουλίνι και Τζιόρτζιο Μπαρτζιάνι.
Αφού νίκησε τον καρκίνο στις αρχές της δεκαετίας των τριάντα του, ο Raphaël Cristini βρήκε μια ανανεωμένη αποφασιστικότητα να ζήσει με σκοπό και να ωθήσει κάθε έργο στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Αυτό το πνεύμα τον οδήγησε στο Nikka Whisky, μια μάρκα της οποίας η φιλοσοφία ισορροπίας και αυθεντικότητας αντικατοπτρίζει το δικό του ταξίδι. Σε αυτήν την ομιλία, μοιράζεται πώς η ανθεκτικότητα μετατράπηκε σε πάθος και πώς αυτή η ενέργεια τροφοδοτεί την αποστολή του να προωθήσει τη Nikka με αριστεία και καρδιά. Ελάτε μαζί με τον Raphaël σε μια εγκάρδια συνεδρία που συνδυάζει την προσωπική αφήγηση, την έμπνευση και μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία σπάνιων εκφράσεων της Nikka, έναν εορτασμό της ζωής, της επιμονής και της επιδίωξης του μεγαλείου.