Ξεκινήστε ένα αισθητηριακό ταξίδι στο Μεξικό και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της Αγαύης — ή Maguey, όπως είναι γνωστή τοπικά. Μάθετε πώς αυτό το ξεχωριστό φυτό, όταν μαγειρευτεί και ζυμωθεί, μετατρέπεται σε μία από τις πιο ποικίλες και πολύπλοκες κατηγορίες αποσταγμάτων στον κόσμο. Ζήστε μια καθοδηγούμενη γευσιγνωσία του Mezcal και άλλων χειροποίητων αποσταγμάτων αγαύης, συχνά αναφερόμενων ως “Single Malts της Αγαύης”, που αναδεικνύει τα μοναδικά αρώματα, τις υφές και τις γεύσεις των διαφόρων ειδών αγαύης. Κύριες ποικιλίες αγαύης: Espadín – Η πιο διαδεδομένη ποικιλία και γενετικός πρόγονος της μπλε αγαύης. Προσιτή, ευέλικτη και διαφορετική από χωριό σε χωριό. Tobaziche – Από την οικογένεια Karwinskii, αυτή η ψηλή, σαν γιούκα αγαύη χρειάζεται 20–25 χρόνια για να ωριμάσει και παράγει ένα πολύπλοκο, γήινο απόσταγμα. Tepextate – Μια επιβλητική αγαύη που μπορεί να ανθίσει μετά από 35 χρόνια. Γνωστή για την παραγωγή έντονα αρωματικών mezcal, θυμίζοντας κρασί Gewürztraminer. Mexicano – Υπο-ποικιλία της Agave Rhodacantha, παράγει mezcal που ισορροπεί γλυκές και αλμυρές νότες με μπαχαρένιες αποχρώσεις. Tobalá – Ο “Βασιλιάς των Αγαύων.” Μικρή, σπάνια, με εξάρτηση από νυχτερίδες για επικονίαση, παράγει πλούσια, εκλεπτυσμένα και πολύτιμα mezcal. Dobadaán (Rhodacantha) – Αναπτύσσεται σε πευκοδάση και δάση δρυός από την Οαχάκα έως τη Σονόρα, προσφέροντας βαθιές και πολυεπίπεδες γεύσεις. Madrecuixe – Άλλο μέλος της οικογένειας Karwinskii, ψηλή και ξυλώδης, με φυτικά, βοτανικά αρώματα και χαρακτηριστικό πράσινο προφίλ γεύσης. Arroqueño – Άγρια αγαύη που ωριμάζει μετά από δύο δεκαετίες, παράγοντας mezcal με καραμελωμένα αρώματα, γήινο βάθος και νύξεις πικρής σοκολάτας. Ελάτε να ανακαλύψετε, να γευτείτε και να γιορτάσετε το πνεύμα του Μεξικού — αγαύη προς αγαύη.
Μια World Class πρόκληση που ξεπέρασε τα όρια του διαγωνισμού και μετατράπηκε σε μια φιλοσοφία ζωής. Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις αξίες και την ιστορία της οικογένειας Nolet, υποστηρίζεται από bartenders από κάθε γωνιά του κόσμου, με έναν κοινό στόχο — να προσφέρουν πίσω στην κοινότητα. Από τα καλύτερα bar του κόσμου μέχρι τους τοπικούς παραγωγούς, τις μέλισσες και τους κοραλλιογενείς υφάλους, αυτό το ντοκιμαντέρ υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που ο κλάδος αντιλαμβάνεται την προσφορά και τη βιωσιμότητα.
Ένα ξενοδοχειακό μπαρ μπορεί να γίνει πολύ περισσότερα από έναν χώρο αποκλειστικά για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου: μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά στην πόλη. Σε αυτό το masterclass, θα μοιραστούμε πώς, μέσα από τα Santa Cocktail Club και Fede Cocktailab, δημιουργήσαμε venues που προσελκύουν τους ντόπιους, δημιουργούν αξία και ενισχύουν την ταυτότητα του ξενοδοχείου. Μια οπτική φιλοξενίας που θέτει την τοπική κοινότητα στο επίκεντρο.
Η αδιάκοπη ροή νέων gin που εμφανίζονται από κάθε γωνιά του κόσμου — από παραγωγούς γνωστούς και άγνωστους — δεν φαίνεται να επιβραδύνεται σύντομα. Πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται αυτή η κατηγορία; Μήπως η τεράστια ποσότητα νέων brands σημαίνει αναπόφευκτα ότι η ποιότητα υποφέρει; Και πώς μπορεί το gin να καινοτομεί χωρίς να προδώσει την ψυχή του; Συνδέσου με το εκλεκτό πάνελ παραγωγών gin — Bex Almqvist, Desmond Payne, MBE και Jake Burger — σε μια συζήτηση που θα εξετάσει αν και πώς η κατηγορία του gin μπορεί να προστατευθεί, αν οι τρέχουσες ρυθμίσεις είναι επαρκείς και αν εφαρμόζονται αποτελεσματικά. Θα συζητηθεί επίσης αν υπάρχει λόγος ή επιθυμία για τη θέσπιση γεωγραφικών ενδείξεων για συγκεκριμένα στυλ gin, ποιο επίπεδο διαφάνειας χρειάζεται για να ικανοποιηθεί ο καταναλωτής (ή αν τελικά τον ενδιαφέρει), καθώς και αν η είσοδος μη επαγγελματιών της βιομηχανίας στην απόσταξη ωφελεί ή βλάπτει τον κλάδο. Το πάνελ θα ρίξει μια ματιά στο μέλλον της κατηγορίας — με την ελπίδα ότι, και τα επόμενα χρόνια, θα μπορούμε ακόμη να απολαμβάνουμε ένα καθαρό, κλασικό, gin-forward Martini.
Εκεί όπου η δημιουργικότητα συναντά την ουσία της Ελλάδας. Ένα ταξίδι γεύσεων, ιστοριών και έμπνευσης, καθώς τα τοπικά υλικά ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της χώρας στην καρδιά της Αθήνας. Τρεις ομάδες. Ένα υλικό. Ατελείωτη φαντασία. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί το πνεύμα της δεξιοτεχνίας.
Σε αυτό το masterclass, ο Γιάννης Βαβαδάκης και ο Μιχαήλ Άγγελος Ζεϊμπέκης από τα LINE Athens & Walk-In αναλύουν τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική ενός σύγχρονου draft cocktail system — από την ανθράκωση και τη διαχείριση αερίων μέχρι την ισορροπία Brix, pH και ABV. Θα διερευνήσουν πώς η θερμοκρασία, η πίεση και ο σχεδιασμός επηρεάζουν όχι μόνο την ταχύτητα και τη συνέπεια, αλλά και τη δημιουργικότητα και την εμπειρία φιλοξενίας. Ένα ενδελεχές ταξίδι στη επιστήμη και την αισθητική των cocktail tap systems, βασισμένο στο R&D ethos που καθορίζει το Walk-In Athens.
Στο σημερινό, ραγδαία εξελισσόμενο τοπίο της φιλοξενίας, οι παραδοσιακές μέθοδοι εκπαίδευσης δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες της νέας γενιάς bartenders και επαγγελματιών εξυπηρέτησης. Αυτή η συνεδρία εξερευνά σύγχρονες, χωρίς αποκλεισμούς και διαδραστικές προσεγγίσεις στην ανάπτυξη προσωπικού, που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Ελάτε μαζί μας καθώς συζητάμε πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε τα γενεαλογικά και πολιτισμικά χάσματα, να ενδυναμώσουμε διαφορετικές ομάδες και να δημιουργήσουμε μια πιο δυνατή, πιο ενωμένη κοινότητα του bar.
Η κληρονομιά του Whisk(e)y είναι βαθιά — αλλά το μέλλον του εξαρτάται από τον τρόπο που το μοιραζόμαστε. Σε αυτό το πάνελ, θα εξερευνήσουμε πώς οι bartenders μπορούν να κρατήσουν το whisk(e)y σχετικό, συναρπαστικό και προσβάσιμο σε όλους. Από τη δύναμη της αφήγησης και της δημιουργικής εξυπηρέτησης, μέχρι τη συμπεριληπτική εκπαίδευση και την καλλιέργεια κοινοτήτων, αυτή η συνεδρία αποκαλύπτει πώς το whisk(e)y μπορεί να εξελιχθεί χωρίς να χάσει την ψυχή του. Συντονίστριες: Kristine Bocchino & Kaitlin Wilkes
Αποκλείστε τα μυστικά της Τεκίλα και του Mezcal. Δοκιμάστε, μυρίστε, εξερευνήστε και κατακτήστε κάθε σταγόνα.
Veroni by Kir-Yianni και η παράδοση του βερμούτ: φέρνοντας ένα κλασικό του μπαρ στην καθημερινή ζωή. Ο Γιάννης Κοροβέσης θα παρουσιάσει σε βάθος την κατηγορία του βερμούτ: τον ορισμό του, τα πρότυπα παραγωγής και την ποικιλομορφία των στυλ του. Η παρουσίαση θα αναλύσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του Veroni Vermouth by Kir-Yianni, τόσο του Rosso όσο και του Dry, από τη βάση του κρασιού έως το τελικό χαρμάνι, αναδεικνύοντας τις αρωματικές επιλογές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους. Τέλος, θα εξετάσει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το βερμούτ μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας — από στιγμές απεριτίφ μέχρι απλές οικιακές παρασκευές που αναπαράγουν την εμπειρία του μπαρ.
Το Mob of Mentors (MoM) επιστρέφει στο Athens Bar Show αυτόν τον Νοέμβριο, ενώνοντας μια παγκόσμια ομάδα πρωτοπόρων της φιλοξενίας για μια σειρά δυναμικών σεμιναρίων με θέμα του 2025: «Γιατί η επένδυση στο μέλλον της φιλοξενίας έχει σημασία.» Παρουσιασμένο με τη χαρακτηριστική μορφή PechaKucha (20 διαφάνειες, 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα ανά ομιλητή), αυτή η γρήγορη και εμπνευσμένη συνεδρία παρουσιάζει τολμηρές ιδέες, ειλικρινείς αφηγήσεις και όραμα για το μέλλον από μερικές από τις πιο επιδραστικές φωνές του κλάδου. Συνδιοργάνωση: Lauren Mote (Global Advocacy Director, PATRÓN Tequila) & Sandrae Lawrence (Συνιδρύτρια, The Cocktail Lovers). Η συνεδρία αυτή έχει σχεδιαστεί για να ανάψει τη σπίθα της δημιουργίας και της δράσης γύρω από την ηγεσία, τη συμπερίληψη, τη δημιουργικότητα και την κληρονομιά. Με την υπερήφανη υποστήριξη της PATRÓN Tequila.
Αν έχετε ζήσει ποτέ μια βάρδια όπου κάθε συζήτηση έμοιαζε ατελείωτη ή κάθε μήνυμα χανόταν στη μετάφραση — καλώς ήρθατε στο Εγχειρίδιο της Κακής Επικοινωνίας. Αυτή η συνεδρία δεν αφορά το πώς να τα κάνετε λάθος (σε αυτό είμαστε ήδη επαγγελματίες!) — αλλά το πώς να τα κάνετε σωστά: πώς να μιλάτε, να ακούτε και να συνδέεστε πραγματικά σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο θορυβώδης. Θα αναλύσουμε τα τρία στάδια της ημέρας ενός bartender — πριν τη βάρδια, κατά τη διάρκεια και μετά — και θα μοιραστούμε πρακτικά εργαλεία για καλύτερη επικοινωνία και για να ξανασυνδεθείτε με ανθρώπους (όχι απλώς με προφίλ). Γιατί τα καλά bars δεν λειτουργούν μόνο με δημιουργικά cocktails — αλλά με καθαρή επικοινωνία, ψύχραιμα μυαλά και αληθινή σύνδεση. Συντονίστρια: Kristine Bocchino
Το περιτύλιγμα ή το περιεχόμενο παίζουν ρόλο για έναν επαγγελματία που εργάζεται στην εστίαση και πάνω από όλα θέλει να εξελιχθεί και να πετύχει σε αυτή.
Μια μοναδική ευκαιρία να ακούσετε τις σκέψεις του Desmond Payne για σχεδόν εξήντα χρόνια στον κόσμο του τζιν: Οι απαρχές, οι κορυφές και οι δυσκολίες, οι άνθρωποι, τα κοκτέιλ και τα μπαρ, και η χαρά της απόσταξης. Ο Desmond θα σας ταξιδέψει μέσα από τη ζωή του στο τζιν και θα σας προσκαλέσει να του κάνετε ερωτήσεις.
Ο Εμανουέλε Μπαλέστρα φέρνει τη μιξολογία στους κήπους της Robertet: το «βρώσιμο άρωμα» γίνεται γαστρονομική επανάσταση Μετά από χρόνια οσφρητικών και βοτανικών πειραματισμών στον κόσμο των κοκτέιλ, ο bartender Εμανουέλε Μπαλέστρα κάνει ένα βήμα που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ πριν: μετακομίζει στη Γκρας, μαζί με την Maison Robertet, για να ξεκινήσει ένα μοναδικό πρότζεκτ που περιλαμβάνει βρώσιμες εξαγωγές από λουλούδια και φυτά — μια έννοια που γεφυρώνει τους κόσμους της γαστρονομίας και της μιξολογίας. Χάρη στη γνώση που έχει συσσωρεύσει μέσα από δεκαετίες έρευνας σε αρωματικούς κήπους, πολυτελή ξενοδοχεία και βοτανικά εργαστήρια, ο Μπαλέστρα — με την τεχνική υποστήριξη της Maison Robertet, παγκόσμιου ηγέτη στην παραγωγή αρωμάτων και φυσικών εκχυλισμάτων — εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα «βρώσιμων αρωμάτων», που προορίζεται να επαναπροσδιορίσει την ίδια την έννοια της γεύσης στη μαγειρική, στα κοκτέιλ και στα γλυκά. Δεν πρόκειται απλώς για χρήση βοτανικών εκχυλισμάτων, αλλά για τη μετατροπή της όσφρησης σε πραγματικό σύνδεσμο ανάμεσα στη γεύση και το άρωμα — μια επιστημονική και πειραματική ένωση ανάμεσα στη γνώση, την τεχνική και τη φύση. Ο στόχος είναι να επιτρέψει σε σεφ, bartenders και δημιουργικούς επαγγελματίες να σχεδιάζουν γευστικές εμπειρίες όπου η όσφρηση αλληλεπιδρά οργανικά με τη γεύση, μέσω φυσικών αρωματικών μορίων που εξάγονται με ευαίσθητες μεθόδους (υπερηχητική εκχύλιση, απόσταξη χαμηλής πίεσης) και έχουν επικυρωθεί για χρήση στη διατροφή. Με αυτό το πρότζεκτ, ο Μπαλέστρα στοχεύει να πρωτοπορήσει σε ένα νέο αισθητηριακό κεφάλαιο, ακολουθώντας μια παραγωγική αλυσίδα που ξεκινά από το λουλούδι και φτάνει στο ποτήρι ή στο πιάτο. Η Robertet, το ιστορικό οίκο αρωμάτων της Γκρας (ενεργός για πάνω από έναν αιώνα και παγκόσμιο σημείο αναφοράς στον τομέα των φυσικών αρωμάτων), ανοίγει τις πόρτες και τα εργαστήριά της στον Μπαλέστρα, παρέχοντας ένα ιδανικά εξοπλισμένο περιβάλλον για την ανάπτυξη αυτών των εκχυλίσεων με αυστηρές τεχνικές που σέβονται τα φυσικά και βρώσιμα αρώματα. Η συνεργασία με τη Robertet ενισχύει την επιστημονική αξιοπιστία του πρότζεκτ και παρέχει πόρους που θα είναι κρίσιμοι για τη μετατροπή του ποιητικού οράματος σε πρακτική γλώσσα για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Στον κόσμο της φιλοξενίας, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και η πίεση υψηλή, η δημιουργία μιας ομάδας που προσφέρει σταθερά μια εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας αποτελεί μια συνεχή πρόκληση. Για να πετύχεις, δεν αρκεί απλώς να διαχειρίζεσαι καθήκοντα, πρέπει να καθοδηγείς και να προπονείς την ομάδα σου προς την επιτυχία. Εμπνεόμενοι από τον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, εξετάζουμε τους τρόπους εκπαίδευσης για υψηλές επιδόσεις – και πώς να απελευθερώσεις το πλήρες δυναμικό της ομάδας σου.
Η Red Hands Expert, Γεωργία Γεωργακοπούλου, έχοντας χτίσει την καριέρα της σε ένα από τα πιο σημαντικά μπαρ της Ελλάδας, The Clumsies, και πλέον έχοντας την δικιά της εταιρεία consulting, μας καθοδηγεί στο πως μπορούμε να εξελίξουμε τον εαυτό μας σε ένα μοναδικό προσωπικό brand.
Μια τεχνική αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής – μελάσα, ζύμωση, απόσταξη και ωρίμανση – αναδεικνύοντας τα στοιχεία που χαρίζουν στο Ron Santiago de Cuba το αρμονικό του προφίλ.
Το BA Blueprint δεν απευθύνεται μόνο σε όσους ονειρεύονται να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, πίνοντας στα καλύτερα bars με όλα τα έξοδα πληρωμένα — αλλά αποκαλύπτει τι πραγματικά χρειάζεται για να είσαι ένας παγκόσμιος brand ambassador που ταξιδεύει σε 30 χώρες τον χρόνο! Το BA Blueprint είναι σχετικό για κάθε bartender που θέλει να εξελίξει την καριέρα του και περιλαμβάνει πολύτιμα μαθήματα όπως: πώς να υιοθετήσεις τη νοοτροπία του νικητή, πώς να χτίζεις δίκτυο επαφών σαν επαγγελματίας, πώς να ελέγχεις τη σκηνή και να ενισχύεις το προσωπικό σου προφίλ, πώς να δημιουργείς ποτά και περιεχόμενο με πολλαπλή αξία, και πώς να αξιοποιείς στο έπακρο τις δεξιότητές σου για να μεγιστοποιήσεις το δυναμικό σου και να αναπτύξεις την καριέρα σου.
Ανακαλύψτε το πνεύμα μιας οικογενειακής κληρονομιάς, που καθοδηγείται από πέντε γενιές οι οποίες, για περισσότερο από 228 χρόνια, μετατρέπουν κάθε κρίση σε ευκαιρία. Συμμετάσχετε σε αυτό το αποκλειστικό masterclass για να γνωρίσετε τους δημιουργούς πίσω από το πιο πολυβραβευμένο super-premium ρούμι στον κόσμο — δημιουργημένο στη Βενεζουέλα, τριπλά παλαιωμένο και αναμεμειγμένο με τις πιο εξαιρετικές εφεδρείες. Αλλά το Santa Teresa 1796 είναι κάτι περισσότερο από ένα ρούμι· είναι σύμβολο μεταμόρφωσης. Μέσα από το Project Alcatraz, άνδρες και γυναίκες που κάποτε ήταν παγιδευμένοι στο έγκλημα απέκτησαν μια δεύτερη ευκαιρία, μετατρέποντας τις ζωές τους σε ιστορίες θάρρους και λύτρωσης. Η ζωή μάς έχει διδάξει ότι η μεγαλοσύνη δεν ακολουθεί συντομεύσεις.
Η Αρωματοποιία ως Τέχνη.
Σε αυτό το σεμινάριο, ο Red Hands Expert, Δημήτρης Καραπάνος μας βοηθάει να εξερευνήσουμε τις διάφορες τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να δημιουργήσουμε πρωτοποριακές και ευφάνταστες γαρνιτούρες, πέρα από το συνηθισμένο.
Μια εις βάθος ματιά σε πραγματικές επιχειρηματικές περιπτώσεις, όπου η απλότητα και η πολυπλοκότητα πορεύονται μαζί.
Στις μέρες μας, οι άνθρωποι εισέρχονται στη βιομηχανία της φιλοξενίας προερχόμενοι από ποικίλα υπόβαθρα και με διαφορετικούς στόχους. Συχνά, βρίσκουν μοναδικούς τρόπους να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στη δουλειά τους — και ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία των μπαρ βελτιώνεται και εξελίσσεται με απρόβλεπτους τρόπους. Το να βρει κανείς τη θέση του σε αυτόν τον χώρο μπορεί να φανεί αποθαρρυντικό, ενώ η αξιολόγηση των ευκαιριών και των θετικών και αρνητικών πλευρών τους συχνά αποτελεί πρόκληση. Ωστόσο, με υπομονή, καλούς μέντορες και πνεύμα περιπέτειας, η βιομηχανία των μπαρ μπορεί να οδηγήσει την καριέρα σου σε αμέτρητες, συναρπαστικές κατευθύνσεις. Σε αυτή τη συνεδρία, ο Gregory θα παρουσιάσει τη δική του πορεία — από την έρευνα στη φυτική βιολογία, στην τέχνη του bartending, και τελικά στην ίδρυση του δικού του μπαρ, τη δημιουργία μιας συμβουλευτικής εταιρείας, την κυκλοφορία ενός προϊόντος, και τη συνίδρυση ενός φεστιβάλ κοκτέιλ. Θα μοιραστεί μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα που έχει αποκομίσει κατά τη διάρκεια της καριέρας του — μαθήματα που μπορούν να καθοδηγήσουν bartenders, διευθυντές και ιδιοκτήτες να κάνουν το επόμενο βήμα ή να τολμήσουν την επόμενη μεγάλη ιδέα.
Μια εις βάθος συζήτηση πάνελ με τους πρωταγωνιστές του barcumentary Bar Attitude από το Three Cents, Νίκο Μπακούλη, Domenico Carella, Danil Nevski και Anna Sebastian, σχετικά με την εξέλιξη των κουλτουρών κοκτέιλ σε πόλεις που καθορίζουν τάσεις παγκοσμίως. Συντονιστής: ο General Manager και co-founder του Three Cents, Γιώργος Μπάγκος.
Το σεμινάριο « Ξεκλειδώνοντας Νέες Γεύσεις με το bar Seed Library και το Hennessy» θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα του φημισμένου cocktail bar Seed Library του Ανατολικού Λονδίνου και τον Global Ambassador του Hennessy. Το masterclass πραγματεύεται τη δημιουργική προσέγγισή τους στην παρασκευή cocktails, με ιδιαίτερη έμφαση στα συστατικά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το Hennessy προσεγγίζει την παραγωγή κονιάκ για να αναδείξει κάθε γεύση. Στο επίκεντρο η αναζήτησή τους για νέες και απρόσμενες γεύσεις μέσα από δύο βασικές ιδέες: την ανατροπή των διαδικασιών και την ¨μεταμόρφωση¨ των συστατικών. Με κινητήριο δύναμη την περιέργεια και όχι τη συμβατικότητα, η ομάδα πειραματίζεται με ασυνήθιστες μεθόδους ζύμωσης και επεξεργασίας συστατικών, αποκαλύπτοντας τι μπορεί να συμβεί στην γεύση όταν δούμε τα υλικά με διαφορετική ματιά. Παράλληλα, θα μοιραστούν ιδέες για το πώς μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή την προσέγγιση στα δικά σας bars ή δημιουργικά projects.
Σε μια εποχή αυξανόμενης εμπορικότητας , περιορισμένων περιθωρίων κέρδους, καθώς και η εστίαση στη βελτίωση στο τομέα της φιλοξενίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλο και περισσότερα bars & bartenders συνεργάζονται πιο στενά με brands και το “selling –out” Στα καλύτερα μπαρ, το όριο ανάμεσα στην τέχνη και την επιχειρηματικότητα γίνεται ολοένα και πιο δυσδιάκριτο, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της αυθεντικότητας, αν δεν γίνει με τον σωστό τρόπο. Αυτό το σεμινάριο έχει σκοπό να σας προσφέρει τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε αυτήν τη λεπτή ισορροπία, μεγιστοποιώντας παράλληλα την προσωπική και επαγγελματική σας ακεραιότητα.
Συνδέσου με τη Monica Berg, Creative Director του Campari Academy, σε αυτή τη διασκεδαστική συνεδρία που εξερευνά τα θεμέλια της δημιουργίας γεύσης, αξιοποιώντας την πολυμορφία του πορτοκαλιού. Από την κατανόηση του πώς λειτουργεί ο ουρανίσκος σου, μέχρι το πώς να συνδυάζεις γεύσεις και ποιες τεχνικές να χρησιμοποιείς κάθε φορά, αυτή η προσωπική συνεδρία θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου και να διαμορφώσεις τη δική σου γευστική ταυτότητα ως bartender.
Ο κόσμος της αγάβης γνωρίζει τεράστια άνθηση… Αληθινή ιστορία ή μια τεχνητή τάση; Λίγοι μιλούν για όσα πραγματικά μας κρατούν πίσω. Ανακαλύψτε τη σκοτεινή, άγνωστη πλευρά της Tequila και του Mezcal, αμφισβητήστε τους μύθους και δείτε πώς η γνώση, ο σεβασμός και το πάθος μπορούν να οδηγήσουν την κατηγορία σε πραγματική ανάπτυξη.
Μια φανταστική συνάντηση επιστήμης, ισορροπίας και γεύσης. Μια μοναδική gin-ιστορία για τους δεσμούς των αιθέριων ελαίων, τη σύνδεση των βοτανικών με τις φυσαλίδες και τη χημεία των ανθρώπων.
Σας προσκαλούμε στο Academia PATRÓN Advanced Tequila Training — μια σε βάθος εξερεύνηση των μεθόδων παραγωγής που διαμορφώνουν τη γεύση και τον χαρακτήρα της τεκίλας. Μέσα από καθοδηγούμενες τυφλές γευσιγνωσίες, θα μάθετε πώς τα πρόσθετα επηρεάζουν το άρωμα, τη γεύση και την αίσθηση στο στόμα. Θα ανακαλύψετε πώς να αξιολογείτε την τεκίλα σαν επαγγελματίες και γιατί η PATRÓN παραμένει πιστή μόνο σε τρία συστατικά — αγαύη, νερό και μαγιά — χωρίς κανένα πρόσθετο. Αυτό το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για bartenders που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν στον κόσμο της αυθεντικής τεκίλας.
Ο Κωστής Καλπαξίδης, ο 6ος Metaxa Master, εξηγεί τι κάνει το METAXA ένα μοναδικό απόσταγμα και ποιος είναι ο ρόλος του Μοσχάτου κρασιού της Σάμου στη δημιουργία του. Περιγράφει πώς το METAXA στηρίζει τους αμπελουργούς του νησιού να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές και πώς η αρχαία γνώση, σε συνδυασμό με σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, βοηθούν τους αμπελουργούς σε αυτή τη μετάβαση. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με μια γευσιγνωσία του Private Reserve METAXA Orama, ενός αποστάγματος που ενσαρκώνει το όραμα του METAXA για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ανακάλυψε πώς η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη για την καινοτομία πίσω από το μπαρ. Το σεμινάριο “SIP OUTSIDE THE BOX” είναι μια διαδραστική εμπειρία που εξερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες της μπαρ σκηνής μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τη διαδικασία δημιουργίας cocktail και μενού – από την αρχική σύλληψη της ιδέας μέχρι το τελικό σερβίρισμα. Με πρακτικά παραδείγματα, δημιουργικές προκλήσεις και πρωτότυπες προσεγγίσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης μέσα από τη μίξη ποτών. Το σεμινάριο παρουσιάζουν ο Salva Sanchez, ιδιοκτήτης του Renard Cocktail Club στη Μάλαγα, και ο Tiago Castro, European Brand Ambassador for Cazcabel Tequila.
Ένα ταξίδι στα νησιά Όρκνεϊ, ανακαλύπτοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσθέτουν στο ουίσκι Highland Park, μέσα από απρόσμενους συνδυασμούς και κοκτέιλ.
Καθώς τα εγχώρια ποτά αποκτούν παγκόσμια φήμη, τα τοπικά αποστάγματα αποτελούν τα επόμενα κρυμμένα διαμάντια στον κόσμο των ποτών. Αυτά τα παραδοσιακά αποστάγματα αποτελούν σύμβολα δεξιοτεχνίας και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας, προσφέροντας μια ματιά στην εξέλιξη της κοινωνίας που τα γέννησε. Αιώνες πριν την εμφάνιση της μαζικής παραγωγής, αυτά τα λεπτοδουλεμένα αποστάγματα είχαν ήδη θέση σε τελετές, γιορτές και παραδόσεις. Από τα παλάτια των βασιλέων μέχρι τη γνήσια απλότητα των φυλετικών κοινοτήτων, κάθε γουλιά μεταφέρει τον πίνoντα πίσω στις ρίζες και στις γεύσεις του τόπου. Κάθε παραδοσιακό απόσταγμα αφηγείται την ιστορία της κοινότητας που το δημιουργεί, ενσωματώνοντας το terroir και την αυθεντικότητα του τόπου προέλευσής του. Φτιαγμένα με τοπικά υλικά και παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης που περνούν από γενιά σε γενιά, τα ποτά αυτά αποτελούν ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της Ινδίας. Από την Ινδία, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το Mahua (απόσταγμα που παράγεται από άνθη του δέντρου mahua) και το Feni (από κάσιους ή καρύδες) — ποτά που αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής, τις αξίες και την παράδοση των μικρο-κοινοτήτων που τα παράγουν. Αυτή η παρουσίαση θα σας ταξιδέψει στις διαφορετικές περιοχές της Ινδίας, αναδεικνύοντας την μοναδική προέλευση, αφήγηση και ταυτότητα των παραδοσιακών ινδικών αποσταγμάτων. Είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι κάποια από αυτά να βρουν τη θέση που τους αξίζει στη διεθνή σκηνή, καθώς όλο και περισσότερα brands επενδύουν στη συσκευασία και διάδοση αυτών των πολύτιμων ινδικών ποτών. Μέσα από αυτή τη συνεδρία, θα γνωρίσετε τις ιστορίες, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό πίσω από τα τοπικά αποστάγματα της Ινδίας, ανακαλύπτοντας την ψυχή και την αυθεντικότητα που κρύβουν μέσα τους.
Ο Alexandre Gabriel owner and Master Blender of Maison Ferrand, θα παρουσιάσει τρεις αποκλειστικότητες, αποτέλεσμα της έρευνας του και της ομάδας του πάνω σε χαμένες και αρχαίες τεχνικές της 130χρονης αποσταγματοποιίας. Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, θα δοκιμάσουμε δύο εκφράσεις του Stades: το "Two Taps", αποσταγμένο στον μοναδικό Vulcan Chamber still, και το "Fusion", ένα σπάνιο blend από χυμό ζαχαροκάλαμου και μελάσα. Το masterclass θα ολοκληρωθεί με μια εισαγωγή στα super high esters από τη Μπαρμπάντος και μια αποκλειστική εμφιάλωση για τη 10η επέτειο του Athens Bar Show.
Ένα ταξίδι στην περήφανη κληρονομιά και τις εκφράσεις ουίσκι της Michter’s.
Πως να φτιάξετε εξαισια ποτά και φαγητά με οικιακό εξοπλισμό ή αλλιώς πως να γυρίσετε τον κόσμο με ένα shaker ή αλλιώς μερικές προτάσεις γι αυτό που ονομάζουμε καλή ζωή. Τι περιέχει το βιβλίο και πως θα ξανα ξεκινήσουμε να συζητάμε για το τι είναι νόστιμο αλλά και ηθικό.
Συμμετέχετε με την Camille Vidal, διεθνή ειδικό στο mindful drinking και ιδρύτρια του La Maison Wellness, μαζί με τον Matteo Mosetti, Ευρωπαίο Πρεσβευτή της Giffard, σε μια εμπνευσμένη παρουσίαση στο Athens Bar Show. Η ομιλία αυτή θα εξερευνήσει πώς τα bars και τα εστιατόρια μπορούν να δημιουργήσουν μια δυνατή πρόταση χωρίς αλκοόλ και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, αναπτύσσοντας ένα προσεγμένο και ολοκληρωμένο μενού. Από τη σημασία της ποιότητας και της ποικιλίας έως τη γλώσσα, τη φιλοξενία, την εκπαίδευση του προσωπικού και την επικοινωνία, η Camille και ο Matteo θα μοιραστούν 10 πρακτικές στρατηγικές για να κάνουν το non-alcoholic μενού σας επιτυχημένο. Περιμένετε νέες ιδέες, χρήσιμες συμβουλές και μια φρέσκια οπτική για το πώς να προσφέρετε ολοκληρωμένες, υψηλού επιπέδου εμπειρίες που θα θυμούνται οι επισκέπτες σας.
Το «8 to Taste» είναι ένα αισθητηριακό ταξίδι μέσα από μερικά από τα πιο εμβληματικά gin του κόσμου, από την παράδοση της Σκωτίας και την καινοτομία της Ιαπωνίας, έως την μεσογειακή ψυχή της Ισπανίας και τον ξεχωριστό ελληνικό χαρακτήρα. Η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναρπαστικές ημέρες, και θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας για ολόκληρη την εμπειρία και τις δύο μέρες! Παρακαλούμε σημειώστε ότι η συμμετοχή θα γίνει βάσει σειράς προτεραιότητας. Ημέρα 1: Δοκιμάζουμε τα gin σκέτα, για να γνωρίσουμε τον “πυρήνα” κάθε αποστάγματος — τη δομή, τα αρωματικά του στρώματα και τη μοναδική του ταυτότητα. Ημέρα 2: Τα ξαναδοκιμάζουμε με tonic, για να παρατηρήσουμε πώς εξελίσσονται, αλλάζουν χαρακτήρα και δημιουργούν νέες ισορροπίες μέσα στο ποτήρι.
Προσεγγίζοντας μια κλασική Don Julio Paloma & μια Don Julio Paloma twist με 2 διαφορετικές γαρνιτούρες , αυτό το masterclass θα εξετάσει την εξέλιξη του food pairing στα μπαρ και τα εστιατόρια, και πώς οι γαστρονομικές δεξιότητες και η τεχνολογία μπορούν να αναδείξουν τις γαρνιτούρες μας. Τέσσερα σημαντικά ερωτήματα προς διερεύνηση: Πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε μια κλασική Don Julio Paloma με ένα καλοσχεδιασμένο garnish; Πώς μπορούμε να συνοδεύσουμε μια Don Julio Paloma twist με μια ξεχωριστή γαρνιτούρα; Πώς μπορεί ένα μπαρ να προτείνει συνδυασμούς με τα υπάρχοντα πιάτα; Πώς προσεγγίζει ένα εστιατόριο με αστέρι Michelin το food pairing; Πώς μπορούμε να περάσουμε το επίπεδο των garnish στο επόμενο στάδιο;
Συμμετάσχετε με τον Romain Llobet, συνιδρυτή της IESSI, του ιταλικού απεριτίφ χωρίς αλκοόλ, για ένα εις βάθος ταξίδι στη διαχρονική ιταλική στιγμή που λέγεται l’Aperitivo. Θα σας οδηγήσει από τις απαρχές του στο Τορίνο και την προτίμηση του Δουκάτου της Σαβοΐας στο βερμούτ, έως τη σύγχρονη κουλτούρα του aperitivo και τις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές που επαναπροσδιορίζουν αυτή την παράδοση. Πώς κερδίζουν οι απεριτίφ χωρίς αλκοόλ τους σκεπτικιστές; Και μπορεί η αυθεντικότητα και η παράδοση να διατηρηθούν σε έναν κόσμο 0% αλκοόλ;
Το Late Bloomers άνοιξε στα τέλη του 2022 στη Ζυρίχη, στην περιοχή που κάποτε αποτελούσε την παλιά “κόκκινη συνοικία” της πόλης, και μέσα σε μόλις δυόμισι χρόνια κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στα Top 500 Bars παγκοσμίως. Αυτό το σεμινάριο μάς ταξιδεύει στην πορεία του: πώς μια μικρή ομάδα μετέτρεψε μια δύσκολη τοποθεσία σε ευκαιρία, δημιούργησε μια ισχυρή ταυτότητα και καθιέρωσε το Late Bloomers τόσο ως γειτονικό μπαρ όσο και ως διεθνές όνομα. Από τον καθορισμό αξιών και τη διαμόρφωση της εμπειρίας του επισκέπτη, μέχρι το χτίσιμο του brand και την υπέρβαση προκαταλήψεων, η ιστορία του δείχνει πως η σταθερή και συνεπής πρόοδος μπορεί να οδηγήσει σε διαρκή αναγνώριση. Μια πρακτική μελέτη περίπτωσης για όσους θέλουν να διαμορφώσουν ένα μπαρ με μακροπρόθεσμο όραμα.
Βαθύτερα από τις επιφανειακές τάσεις στα ποτά, η CGA by NIQ συνδυάζει πληροφορίες από bartenders και καταναλωτές για να προσφέρει πρακτικές, στοχευμένες στρατηγικές που βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραμένουν επίκαιρες και να διατηρούν τους πελάτες τους ικανοποιημένους σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο φιλοξενίας. Περισσότερο από μια απλή παρουσίαση τάσεων, αυτή η συνεδρία θα αναδείξει τακτικές αξιοποίησης των ευκαιριών που προκύπτουν από τις μεταβαλλόμενες δυναμικές του κλάδου — όπως οι πιο πρώιμες στιγμές κατανάλωσης στο On Trade, η αυξανόμενη επιθυμία για αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας, και οι νέες τάσεις στα σερβιρίσματα ποτών. Πηγές δεδομένων: CGA by NIQ Barsights Report 2025 (1.500 συνεντεύξεις με premium bartenders σε 10 χώρες) CGA by NIQ REACH Study (33.000 συνεντεύξεις καταναλωτών σε 43 χώρες) Charlie Mitchell, Global Head of Consumer Research & Insights, CGA by NIQ
Στο σημερινό τοπίο της φιλοξενίας, η προβολή είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την εξυπηρέτηση. Ωστόσο, πολλά ανεξάρτητα bars αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση: πώς να αυξήσουν την απήχησή τους χωρίς τεράστιους προϋπολογισμούς για marketing. Αυτό το σεμινάριο εξερευνά πρακτικούς τρόπους για να ενισχύσετε το προφίλ του bar σας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας το ψηφιακό storytelling, τις αφηγηματικές προσεγγίσεις των μέσων και τις οικονομικά αποδοτικές πρακτικές PR. Συντονίστριες: Kristine Bocchino & Kaitlin Wilkes
Συμμετέχετε στη συζήτηση με τις Hannah Sharman-Cox και Siobhán Payne – δύο από τις συνιδρύτριες του The Pinnacle Guide – καθώς αναλύουν τι μπορεί να σημαίνει η απόκτηση ενός PIN για το μπαρ σας – αλλά και για την πόλη σας. Θα εξηγήσουν τα βήματα που απαιτούνται για όσους επιδιώκουν να φτάσουν στο 1, 2 ή 3 PINs, ενώ όλες οι ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για αυτό το αναπτυσσόμενο, παγκόσμιο σύστημα αναγνώρισης είναι ευπρόσδεκτες.
Ανακαλύψτε την απίστευτη ιστορία του Café Pacifico, ενός από τα πιο επιδραστικά μπαρ τεκίλας στον κόσμο, και πώς το όραμα του ιδρυτή του, Tomas Estes, συνεχίζει να εμπνέει πολύ μετά τον θάνατό του. Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια συνεργασίας με τον Tomas στο Café Pacifico του Λονδίνου, ο Carlos Fernando Londoño ανέλαβε την ιδιοκτησία, διασφαλίζοντας ότι η ακεραιότητα, το πνεύμα και η ψυχή του μπαρ παρέμειναν αναλλοίωτα. Το 2024, το Café Pacifico τιμήθηκε με το Timeless International Award στα Tales of the Cocktail, μια διάκριση που απονέμεται σε χώρους που έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κουλτούρα των κοκτέιλ και στην παγκόσμια ιστορία των αποσταγμάτων, ιδίως για τη συμβολή τους στην εισαγωγή της τεκίλας και της μεξικανικής κουζίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Συμμετάσχετε στον Παγκόσμιο Πρέσβη Μάρκας, Robert Caldwell, από την The Teeling Whiskey Company, το πιο πολυβραβευμένο ιρλανδικό ουίσκι στον κόσμο, καθώς σας ταξιδεύει στην πλούσια ιστορία των ιρλανδικών αποσταγμάτων. Ανακαλύψτε πώς οι καινοτόμοι παραγωγοί χειροποίητου ουίσκι επαναπροσδιορίζουν την κατηγορία, εξερευνώντας ποικίλες γεύσεις και σπάζοντας στερεότυπα μέσα από πέντε ξεχωριστά στυλ ιρλανδικού ουίσκι. Αποκτήστε πολύτιμες γνώσεις για την εντυπωσιακή ανάπτυξη αυτού του δυναμικού ποτού, τις δημιουργικές προκλήσεις της καθιέρωσης μοναδικών ταυτοτήτων χωρίς ένα καθορισμένο «υπογραφικό» στυλ, και το μέλλον της τέχνης της απόσταξης του ιρλανδικού ουίσκι. Μια εμπνευσμένη διαδρομή μέσα από την παράδοση, την καινοτομία και τη γεύση.
Ρίξτε μια βουτιά στην πιο ολοκληρωμένη και βραβευμένη γκάμα μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, μάθετε πώς η Lyre’s Spirit Co αλλάζει τον τρόπο που πίνει ο κόσμος, γιατί οι καταναλωτές παγκοσμίως αλλάζουν τις συνήθειές τους για να επιλέξουν μια πιο προσεκτική επιλογή και πώς μπορείτε απλά να φτιάξετε το 90% των κορυφαίων κοκτέιλ στον κόσμο σε μορφή χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Συζητώντας για το front και το back office ενός βιώσιμου μπαρ. Πώς να διατηρείς την ποιότητα, την εμπειρία και την εξυπηρέτηση στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ παράλληλα διαχειρίζεσαι σωστά τη λογιστική, τις προμήθειες και τα κόστη. Πώς οι ελληνικές και βραζιλιάνικες κουλτούρες συνδέονται σε αυτήν τη διαδικασία.
Μια διεξοδική συνεδρία που εξερευνά την ιστορία, την κληρονομιά και τη φιλοσοφία της Mikolasch Vodka. Η συνεδρία αναδεικνύει πώς αυτό το πνεύμα μπορεί να εισαχθεί σε πολυτελή θέρετρα μέσα από αυθεντικές αφηγήσεις και χειροποίητες εμπειρίες για τους επισκέπτες. Κάνοντας παραλληλισμούς με την προσέγγιση της ομάδας στο One&Only Aesthesis, όπου χρησιμοποιούνται τοπικά καλλιεργημένα υλικά στις δημιουργίες τους, η συνεδρία προσκαλεί τους συμμετέχοντες να ξαναανακαλύψουν τη βότκα ως αληθινή έκφραση του terroir, της τεχνικής και της καθαρότητας, που συνδέει τη γη, το πνεύμα και τους ανθρώπους.
Το Cointreau ορίζει τη Μαργαρίτα — αλλά το αλάτι την τελειοποιεί. Ανακαλύψτε πώς τα χειροποίητα άλατα μπορούν να προσθέσουν βάθος, υφή και χαρακτήρα στο αγαπημένο κοκτέιλ του κόσμου. Μάθετε πώς να τα δημιουργείτε στο μπαρ σας και γιατί, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει Μαργαρίτα χωρίς Cointreau.
Θα δούμε πώς, ως ξένοι, αντιμετωπίσαμε τα καλά και τα κακά του να ανοίξουμε σε μια χώρα της οποίας δεν γνωρίζουμε την κουλτούρα και τη γλώσσα.
Μια βαθιά εξερεύνηση των τελετουργιών, των γεύσεων και της φιλοξενίας που καθορίζουν την ιταλική bartending κουλτούρα — μια γιορτή για τα κοκτέιλ που μετέτρεψαν τα καθημερινά μπαρ στην καρδιά της “La Dolce Vita”.
Μια ιστορία που καλύπτει τις διαδικασίες που διαμορφώνουν και επικοινωνούν τη μάρκα ενός bartender: από τη στρατηγική έως την ταυτότητα και το μάρκετινγκ, τη μακροπρόθεσμη όραση και τη δουλειά που γίνεται πίσω και πάνω στη σκηνή, όπως αφηγούνται οι μακροχρόνιοι συνεργάτες Λάουρα Γκρασουλίνι και Τζιόρτζιο Μπαρτζιάνι.
Οι Red Hands Experts, Δημήτρης Ρούσσος και Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, μας δίνουν την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο σκέψης τους όσο αφορά τα ποτά και τα συνοδευτικά τους. Μας δείχνουν πως μπορούμε να βρούμε τη γεύση σε ασυνήθιστα συστατικά και τις τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να την μεταφέρουμε στο ποτήρι μας. Η γεύση και το experience, όμως, δεν σταματάει στο ποτήρι. Με μια σειρά απο τεχνικές βλέπουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ευφανταστες γαρνιτούρες/sides που συμπληρώνουν/ολοκληρώνουν το ποτό μας.
Το Almave είναι το πρώτο premium μη αλκοολούχο απόσταγμα Blue Agave από το Jalisco, Μεξικό. Συνδυάζει τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τεκίλας με την καινοτομία, προσφέροντας την ουσία της Blue Agave — χωρίς αλκοόλ. Σας προσκαλούμε σε μια εισαγωγή στο ALMAVE, το πρωτοποριακό μη αλκοολούχο απόσταγμα αγαύης, που συνιδρύθηκε από τον παγκοσμίου φήμης πρωταθλητή της Formula 1 Lewis Hamilton και τον Iván Saldaña, συνιδρυτή και master distiller της Casa Lumbre, δημιουργό των Nixta Mexican Corn Liqueur και Abasolo Mexican Corn Whisky. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τον Jon Anders, Ευρωπαίο πρεσβευτή της Casa Lumbre και εκπαιδευτή αγαύης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δύο από τους Red Hands Experts μας, ο Γιώργος Νούλης και ο Βαγγέλης Πενίκης, προερχόμενοι από δύο εξαιρετικά μπαρ της Θεσσαλονίκης, το Gorilla και το Purovoku αντίστοιχα, μας δείχνουν πώς καταφέρνουν να διατηρούν το ηθικό του προσωπικού και το ομαδικό πνεύμα σε υψηλά επίπεδα!
Σε αυτό το συναρπαστικό σεμινάριο, ο Max La Rocca θα αναλύσει: • γιατί τα πικάντικα κοκτέιλ επαναπροσδιορίζουν τη γευστική παλέτα παγκοσμίως • ποιες ορμόνες ενεργοποιούν, ενθαρρύνοντας την κοινωνική κατανάλωση και αυξάνοντας την ικανοποίηση • πώς το «Endorphin Effect» στα Craft Cocktails μπορεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος και τη διαφοροποίηση • πώς να δημιουργήσεις ένα πικάντικο cocktail program • ισχυρές ευκαιρίες συνδυασμού με φαγητό για την αύξηση των εσόδων στα σύγχρονα μπαρ Ανακάλυψε τη παγκόσμια τάση των πικάντικων ποτών, μάθε πώς μπορούν να ξεχωρίσουν το μπαρ σου, γιατί η ένταση της γεύσης μεταφράζεται σε υψηλότερη αντιληπτή αξία, και γιατί οι πελάτες επιστρέφουν ξανά και ξανά! Προσοχή... αυτό το σεμινάριο θα είναι ΚΑΥΤΟ!
Σας προσκαλούμε στο Academia PATRÓN Advanced Tequila Training — μια εις βάθος εξερεύνηση των παραγωγικών διαδικασιών που καθορίζουν τον χαρακτήρα και τη γεύση της τεκίλας. Μέσα από καθοδηγούμενες τυφλές γευσιγνωσίες, θα ανακαλύψετε πώς τα πρόσθετα επηρεάζουν το άρωμα, τη γεύση και την αίσθηση στο στόμα. Θα μάθετε να αξιολογείτε την τεκίλα με επαγγελματικά κριτήρια και να κατανοείτε γιατί η PATRÓN παραμένει πιστή στη φιλοσοφία των τριών μόνο συστατικών — αγαύη, νερό και μαγιά — χωρίς κανένα πρόσθετο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε bartenders που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να ανεβάσουν το επίπεδο κατανόησης και δεξιοτεχνίας τους στον κόσμο της αυθεντικής τεκίλας.
Μια μοναδική masterclass με επικεφαλής τον Riccardo Rossi, ιδιοκτήτη και διευθυντή, που ακολουθεί την εξέλιξη του Freni e Frizioni — από τις απαρχές του, εμπνευσμένες από το παραδοσιακό τελετουργικό του aperitivo της βόρειας Ιταλίας, μέχρι την επιτυχία του στη Ρώμη και τη διεθνή του αναγνώριση.
Κάθε ιστορία τύπου «το brand πληρώνει τα σκ* μου» έχει πίσω της ανθρώπους που προσπαθούν να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές πραγματικές ιστορίες από τις δύο πλευρές του «μπαρ» — τις ιδέες που πέτυχαν, αυτές που ναυάγησαν, και γιατί η ενσυναίσθηση (και ένα ποτό ή δύο) κρατάνε τα πάντα μαζί.
Γιορτάζοντας τέσσερις δεκαετίες του Nikka From the Barrel, αυτή η συνεδρία εξερευνά τη δημιουργία ενός από τα πιο εμβληματικά ιαπωνικά ουίσκι, εμπνευσμένου από την αναζήτηση της αρμονίας μεταξύ malt και grain από τον Masataka Taketsuru. Συμμετάσχετε με τον Raphaël Cristini για να ανακαλύψετε την ιστορία πίσω από τον τολμηρό αλλά ισορροπημένο χαρακτήρα του και να ζήσετε μια αποκλειστική γευσιγνωσία, που περιλαμβάνει σπάνια δείγματα από βαρέλια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στο κοινό.
Αποκλείστε τα μυστικά της Τεκίλα και του Mezcal. Δοκιμάστε, μυρίστε, εξερευνήστε και κατακτήστε κάθε σταγόνα.
Πίσω από κάθε τέλειο σερβίρισμα κρύβονται τεχνική, προετοιμασία και συνέπεια. Το Pre-Batching δεν είναι απλώς ένα “κόλπο” — είναι μια νέα μορφή δημιουργικότητας που έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο εργασίας στα κορυφαία μπαρ σε όλο τον κόσμο. Μάθε πώς ο έλεγχος του CO₂, η ισορροπία μεταξύ cordials και οι ακριβείς, ποιοτικές προετοιμασίες μπορούν να μεταμορφώσουν τη ροή εργασίας και το προφίλ γεύσης στο μπαρ σου! Cocktails on Tap & CO₂ με τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο – Συνιδιοκτήτη του Blame The Sun Brewing. How the World’s Best Bars Use Cordials to Redefine Speed & Flavor, με τους Γιάννη Βαβαδάκη και Μιχαήλ Άγγελο Ζειμπέκη – Επικεφαλής του Τμήματος R&D του The Line Athens. Host – Μάριος Ράγκουσης, Mikks Brand Ambassador Greece
Η masterclass «Το Μυστικό Συστατικό για την Επιτυχία στα Social Media» αποτελεί ένα παρασκηνιακό ταξίδι στη δημιουργία και την ανάπτυξη του καναλιού YouTube «Cocktail Time with Kevin Kos». Συνδυάζει προσωπικές αφηγήσεις με πρακτικά μαθήματα για το πώς το πάθος μπορεί να μετατραπεί σε περιεχόμενο, αναδεικνύοντας πώς η συνέπεια, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα οδηγούν στην ανάπτυξη στα social media. Ο Κέβιν Κος καθοδηγεί τους συμμετέχοντες μέσα από την εξέλιξη του καναλιού του, από τη λήψη βίντεο κοκτέιλ στο διαμέρισμά του μέχρι την κατασκευή ενός πλήρους στούντιο, αποκαλύπτοντας βασικές γνώσεις για το τι πραγματικά έχει σημασία στη δημιουργία περιεχομένου. Η συνεδρία εξερευνά πώς να ισορροπήσει κανείς την ψυχαγωγία, τη μάθηση και την αλληλεπίδραση, αποκαλύπτοντας το πραγματικό «μυστικό συστατικό» για την επιτυχία στα social media.
Μέσα από την παρουσίαση του Project Gorilla, θέλουμε να δείξουμε πώς το Fine Drinking μπορεί να συνυπάρξει με τη διασκέδαση στο σύγχρονο bar.
Ένα ταξίδι στις καινοτόμες μεθόδους καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν σε μπαρ και μπάρμαν υλικά και αποστάγματα που προάγουν νέους, βιώσιμους τρόπους δημιουργίας εξαιρετικών ποτών. Ένα πραγματικό ταξίδι από το χωράφι, στο μπουκάλι και έπειτα στο μπαρ.
Συνεχίζοντας το σεμινάριο που παρουσιάστηκε νωρίτερα στη Main Stage του Athens Bar Show — BBB: Bartender Brand Building — η Laura Grassulini και ο Giorgio Bargiani ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για ένα πρακτικό, hands-on σεμινάριο, σχεδιασμένο για όσους αναζητούν συμβουλές και tips που μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα.
Κάθε bartender έχει εκείνο το ένα — το “lifesaver”, το σίγουρο χαρτί που ποτέ δεν αποτυγχάνει. Σε αυτή τη ζωντανή, ανοιχτή συζήτηση, παγκόσμιοι ηγέτες της βιομηχανίας αποκαλύπτουν πώς η MONIN τους βοηθά να παραμένουν συνεπείς, δημιουργικοί και εμπνευσμένοι πίσω από τη μπάρα. Από guest shifts στο εξωτερικό έως signature serves στην πατρίδα, ανακαλύψτε πώς ένα αξιόπιστο brand συνεχίζει να ενδυναμώνει τους επαγγελματίες ώστε να δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες — κάθε φορά, παντού. Σας προσκαλούμε σε μια αυθεντική συζήτηση, γεμάτη ειλικρινείς ιστορίες, κοινές εμπειρίες και πραγματικές επισημάνσεις από την καθημερινότητα πίσω από τη μπάρα.
Τα ελληνικά απεριτίφ έχουν μια μακρά και συναρπαστική ιστορία που ξεκινά αιώνες πριν, στις αυλές και τα καφενεία, όπου το ούζο και το τσίπουρο ενσάρκωναν την έννοια της φιλοξενίας και της παρέας. Στην Ιταλία, το aperitivo εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής, μια καθημερινή τελετουργία που φέρνει τον κόσμο κοντά, από νωρίς το απόγευμα. Negroni και Spritz πρωταγωνιστούν όλο και πιο συχνά στις λίστες των μαγαζιών, μεταφέροντας αυτή τη συνήθεια και στην Ελλάδα. Σήμερα, η παράδοση του απεριτίφ ενώνει τις δύο χώρες μέσα από μια κοινή φιλοσοφία: τη χαρά της συνάντησης πριν το φαγητό. Οι κλασικές συνταγές εξελίσσονται, και τα νέα ελληνικά βερμούτ και λικέρ παίρνουν τη σκυτάλη, εκφράζοντας μια νέα τάση που ήρθε για να μείνει.
Πώς η κουλτούρα του daydrinking και των ποτών χωρίς αλκοόλ ανοίγει νέες διαστάσεις για τη σύγχρονη ζωή στα bar. Ο André Stork, Συνιδρυτής της UNDONE, δείχνει ότι τα καλά ποτά δεν χρειάζονται αλκοόλ – οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
Στην παραγωγή τεκίλας, συχνά επικεντρωνόμαστε σε φούρνους, μύλους και μαγιά, αλλά ο χρόνος είναι εξίσου καθοριστικός στη διαμόρφωση της γεύσης. Κάθε στάδιο μετράει: η ηλικία της αγάβης στο χωράφι, η καθυστέρηση μεταξύ συγκομιδής και ψησίματος, ο χρόνος ψησίματος, η διάρκεια ζύμωσης (με ή χωρίς ίνες), οι περίοδοι ανάπαυσης σε ανοξείδωτο ατσάλι, γυαλί ή δρυ, και ακόμη η ανάκαμψη μετά τη φιάλη (bottle-shock). Αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσει πώς οι παραγωγοί αναθεωρούν τον χρόνο ως συστατικό, και πώς οι πρακτικές βιωσιμότητας εξελίσσονται παράλληλα. Θα αναλύσουμε επίσης πώς οι κορυφαίοι αποσταγματοποιοί και ερευνητές επαναχρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν υποπροϊόντα, καθώς και τι μπορούν να κάνουν τα μπαρ για να προωθήσουν κυκλικές πρακτικές στις δικές τους λειτουργίες.
ChatGPT said: Τι χρειάζεται για να περάσεις από το να σερβίρεις ποτά στο τοπικό σου μπαρ, στο να δημιουργείς κοκτέιλ σε παγκόσμια σκηνή; Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθεις πώς οι bartenders μπορούν να χτίσουν το προσωπικό τους brand, να δημιουργήσουν ουσιαστικές συνεργασίες και να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους — και τα μπαρ τους — για διεθνή αναγνώριση. Ο Gregory θα αντλήσει από την προσωπική του εμπειρία, δουλεύοντας στο The Dead Rabbit κατά την περίοδο που αναδείχθηκε Καλύτερο Μπαρ στον Κόσμο (δύο φορές), καθώς και από το ταξίδι του προωθώντας και αναβαθμίζοντας το μπαρ του, Bisou Bisou, μέχρι τη βράβευσή του. Θα μοιραστεί πώς να κάνεις δικτύωση με σκοπό, να συνεργάζεσαι με χορηγούς, να συμμετέχεις σε διαγωνισμούς bartending και pop-up events, και — το πιο σημαντικό — πώς να φέρνεις πίσω τη γνώση και την έμπνευση στο σπίτι σου, ώστε να τα αξιοποιήσεις για να βελτιώσεις το μπαρ σου. Είτε κυνηγάς βραβεία, διεθνή guest shifts ή απλώς μια πιο ευρεία οπτική, αυτή η ομιλία θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο μεγάλα και να δράσεις πιο στρατηγικά.
Η παρουσίαση του τεύχους Νο 7 του βραβευμένου περιοδικού Fine Drinking από το Baba Au Rum. Το Athens Issue.
Στον κόσμο των μπαρ, δεκαπέντε χρόνια αποτελούν μια ολόκληρη αιωνιότητα. Γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο ως ιδιοκτήτης του Nightjar, ο Έντμουντ Γουέιλ μοιράζεται ιστορίες, πρακτικές συμβουλές και μαθήματα που αποκόμισε στη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας του μπαρ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν διασκεδαστικές ιστορίες, αλλά και ουσιαστικές σκέψεις για το πώς το Nightjar κατάφερε να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να ξεπεράσει προκλήσεις μέσα σε μια ταραχώδη περίοδο — παράλληλα με την ανάπτυξη και ενδυνάμωση ταλέντων, την καλλιέργεια μιας κοινότητας, και τη δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης με μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα.
Το VISION φέρνει τη συμπερίληψη στη φιλοξενία. Σε αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψετε πώς τα μπαρ μπορούν να γίνουν πιο προσβάσιμα, να αποκτήσετε βαθύτερη κατανόηση των αναγκών των ατόμων με οπτική αναπηρία και να δείτε πώς τα οπτικοακουστικά μενού, με φωνές παραγωγών ραδιοφώνου, φέρνουν την εμπειρία πιο κοντά σε όλους — δημιουργώντας μια πιο δίκαιη μορφή φιλοξενίας. Επιπλέον, θα ενημερωθείτε για την πιλοτική φάση του VISION, η οποία αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται σε 12 μπαρ σε όλη την Ελλάδα, και πώς μπορείτε να γίνετε μέρος αυτού του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος. Συμμετέχοντες πάνελ: Ντένη Καλλιβωκά — Συντονίστρια πάνελ & Δημιουργός του Vision The Cocktail Lovers — Δημοσιογράφοι Κοκτέιλ & Αποσταγμάτων Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος — Συνιδιοκτήτης, The Bar in Front of the Bar Δημήτρης Κιάκος — Συνιδιοκτήτης, Το Λοκάλι Πάνος Λακατζής — Παραγωγός Ραδιοφώνου Αγάπη Πετρόπουλου — Bar Manager, A for Athens Θάνος Προυνάρος — Ιδιοκτήτης, Baba au Rum
Το σεμινάριο εστιάζει στην τοπική ταυτότητα, τις πρακτικές κυκλικής οικονομίας και τη φιλοσοφία του μηδενικού απορρίμματος (zero waste) στο πλαίσιο της σύγχρονης φιλοξενίας. Επαγγελματίες του τομέα παραγωγής και επεξεργασίας αλατιού – ενός από τους φυσικούς θησαυρούς της Ελλάδας – θα παρουσιάσουν τη διαδικασία συλλογής και καθαρισμού, καθώς και τον ρόλο του αλατιού στη διαμόρφωση της πολιτιστικής και οικολογικής ταυτότητας μιας περιοχής. Στο δεύτερο μέρος, εκπαιδευτές της νέας γενιάς bartenders θα αναδείξουν πώς η φιλοσοφία του zero waste έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης εκπαίδευσης των bars. Οι νέοι bartenders σήμερα δεν περιορίζονται απλώς στη μείωση των απορριμμάτων· αντιμετωπίζουν τις πρώτες ύλες με σεβασμό, αναζητώντας τρόπους να δώσουν νέα ζωή στα παραπροϊόντα, να επαναπροσδιορίσουν την έννοια των “υπολειμμάτων” και να ενσωματώσουν τη βιωσιμότητα στην ίδια τη δημιουργική διαδικασία. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με παραδείγματα εφαρμογής της κυκλικής σκέψης στην πράξη, δείχνοντας πώς η έμπνευση μπορεί να γεννηθεί από ό,τι απομένει, και πώς το τέλος ενός συστατικού μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας δημιουργίας.
Αυτό το σεμινάριο εξερευνά πώς η Ελληνική Διασπορά συνεχίζει να διαμορφώνει και να επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουλτούρα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από τις ιστορίες τριών σύγχρονων πολιτιστικών πρεσβευτών — του Αλέξανδρου Κεχαγιαδάκη και του Νικόλαου Τριανταφύλλου, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και διαμορφώθηκαν μέσα από τις διεθνείς τους εμπειρίες, και του Δημήτρης Τσολάκης, που γεννήθηκε στις Η.Π.Α. αλλά είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική του κληρονομιά. Η συζήτηση εξετάζει πώς η ελληνική ταυτότητα προσαρμόζεται, ανθεί και εμπνέει πέρα από τα εθνικά σύνορα. Μαζί, ιχνηλατούν τη μεταμόρφωση της Ελλάδας — από μια περίοδο οικονομικών προκλήσεων σε ένα παγκόσμιο κέντρο δημιουργικότητας, γαστρονομίας και καινοτομίας. Μέσα από προσωπικές ιστορίες, αποκαλύπτουν πώς οι Έλληνες επιχειρηματίες, η φιλοξενία και η πολιτιστική υπερηφάνεια συνεχίζουν να επαναπροσδιορίζουν το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας — τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της χώρας.
Angostura shares three key secrets to building a successful career in the bar industry. Join Global Brand Ambassador Daniyel Jones in a session designed to inspire and help guide you on achieving Excellence for 2025.
Το «8 to Taste» είναι ένα αισθητηριακό ταξίδι μέσα από μερικά από τα πιο εμβληματικά gin του κόσμου, από την παράδοση της Σκωτίας και την καινοτομία της Ιαπωνίας, μέχρι τη μεσογειακή ψυχή της Ισπανίας και τον ξεχωριστό ελληνικό χαρακτήρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναρπαστικές ημέρες και θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας για ολόκληρη την εμπειρία και τις δύο μέρες! Σημειώστε ότι η συμμετοχή θα γίνει βάσει σειράς προτεραιότητας. Ημέρα 1: Δοκιμάζουμε τα gin σκέτα, για να γνωρίσουμε τον “πυρήνα” κάθε αποστάγματος — τη δομή, τα αρωματικά στρώματα και τη μοναδική του ταυτότητα. Ημέρα 2: Τα ξαναδοκιμάζουμε με tonic, για να παρατηρήσουμε πώς εξελίσσονται, αλλάζουν χαρακτήρα και δημιουργούν νέες ισορροπίες μέσα στο ποτήρι.
Εξερευνώντας τις ανάγκες του σύγχρονου bartender και τους τρόπους με τους οποίους τα brands ποτών μπορούν να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες φιλοξενίας, ένα ειδικό πάνελ θα συζητήσει πώς οι αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες μπορούν να αναβαθμίσουν την εμπειρία των πελατών. Βασιζόμενο σε έρευνα με 1.500 bartenders σε όλο τον κόσμο, το πάνελ θα παρουσιάσει απόψεις και από τις δύο πλευρές του μπαρ: επιδραστικοί bartenders και εκείνοι που διαχειρίζονται παγκοσμίου επιπέδου προγράμματα υποστήριξης (advocacy) θα μοιραστούν τις γνώσεις τους για βέλτιστες συνεργασίες στον χώρο της φιλοξενίας και το «quadruple win» που μπορούν να επιφέρουν.
Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο ψηφιακός, η αληθινή ανθρώπινη σύνδεση φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολη στη δημιουργία και στη διατήρησή της. Κι όμως, η φιλοξενία — το υπέροχο επάγγελμά μας — βασίζεται ακριβώς σε αυτήν την ικανότητα: να δημιουργούμε σχέσεις, να χτίζουμε οικειότητα και να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώθουν ότι τους βλέπουμε και τους ακούμε. Αν και η αφήγηση ιστοριών (storytelling) είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας, η τέχνη της συζήτησης είναι επίσης μια δεξιότητα που πρέπει να μαθαίνεται και να εξασκείται. Σε αυτή τη συνεδρία, ο φημισμένα φλύαρος Angus θα μοιραστεί χρήσιμες συμβουλές και μικρά μυστικά για μια επιτυχημένη κουβέντα, μπλα-μπλα και ουσιαστικό διάλογο.
Σας προσκαλούμε σε μια σπάνια και εμπνευσμένη συνομιλία με τον θρυλικό Julio Bermejo και την αδελφή του Elmy Bermejo, καθώς μοιράζονται την εξαιρετική ιστορία του Tommy’s Mexican Restaurant στο Σαν Φρανσίσκο — ενός ταπεινού, οικογενειακού μπαρ και εστιατορίου που κατέκτησε θρυλική θέση και πολλαπλές εμφανίσεις στη λίστα World’s 50 Best Bars. Ιδρυμένο πριν από 60 χρόνια από τους γονείς τους, Tommy και Elmy (Sr.), το Tommy’s έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο ως «Το Μεγαλύτερο Tequila Bar στον Πλανήτη» και ως η γενέτειρα του σύγχρονου κλασικού Tommy’s Margarita. Ανακαλύψτε τα υψηλά και χαμηλά σημεία, αλλά και τα διδάγματα από την αξιοσημείωτη οικογενειακή τους πορεία, που μεταμόρφωσε ένα μικρό τοπικό μαγαζί σε παγκόσμιο σύμβολο. Μην χάσετε αυτό το εμπνευσμένο σεμινάριο που γιορτάζει έναν αληθινό θρύλο των μπαρ.
Τα μεγαλύτερα μπαρ υπήρξαν πάντα κάτι παραπάνω από μέρη για να σερβίρεις ποτά. Αποτελούν πολιτιστικά πλούσιους και ποικιλόμορφους «τρίτους χώρους» που κρατούν τους νέους και παλιούς φίλους συνδεδεμένους. Συμμετάσχετε στη συζήτηση με τις Claire Warner και Lauren Mote, καθώς μοιράζονται νέα ερευνητικά δεδομένα, πολιτιστικά insights και ιστορίες λειτουργίας, δείχνοντας πώς τα μπαρ μπορούν να παραμείνουν πολιτιστικά ζωντανά και εμπορικά ισχυρά. Η συνεδρία παρέχει τρία πρακτικά playbooks για τους χειριστές: Community First – προτεραιότητα στην κοινότητα Operational Resilience – επιχειρησιακή ανθεκτικότητα Social Design in Practice – κοινωνικός σχεδιασμός στην πράξη Οι συμμετέχοντες θα αποχωρήσουν με πρακτικές στρατηγικές για να ενισχύσουν το αίσθημα του ανήκειν, να προσαρμοστούν στις αλλαγές συνήθειας και να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις για τη νέα εποχή της φιλοξενίας.
Από ανεπίσημα δίκτυα ομοτίμων έως διαγωνισμούς με την υποστήριξη brands, δομημένα προγράμματα καθοδήγησης και βραβευμένες ομάδες μπαρ, η καθοδήγηση (mentorship) μεταμορφώνει τη φιλοξενία. Συμμετάσχετε σε μια συζήτηση με τέσσερις πρωτοπόρους του κλάδου: την Claire Warner (Diageo), την Lauren Mote (Patron/Mob of Mentors), τον Richie Barrow (Hero Bar/Tribe Hotel/Kenya Bartender Week) και τη Lucia Creed (Raise the Bar/VIRA Leadership) — καθώς μοιράζονται πώς η καθοδήγηση καλλιεργεί ηγετικά χαρακτηριστικά, αναπτύσσει μελλοντικούς μέντορες, ενισχύει τη δημιουργικότητα και δημιουργεί πιο συμπεριληπτικές κοινότητες. Ανακαλύψτε πρακτικά μοντέλα που μπορείτε να προσαρμόσετε στη δική σας εργασία και φύγετε εμπνευσμένοι να καθοδηγείτε και να καθοδηγείστε, με τρόπους που θα διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας μας.