Ο Νίκος Μπάκουλης αισθάνεται πιο ζωντανός πίσω από ένα μπαρ τα τελευταία 20 χρόνια. Πιστεύει πως κάνει το πιο δημιουργικό επάγγελμα στον κόσμο, από τότε που ξεκίνησε τη διαδρομή του στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε στην Αθήνα, η οποία έχει γίνει το σταθερό σημείο αναφοράς στην επαγγελματική του πορεία ανά τον κόσμο. Το 2011 ανακηρύχθηκε Bartender of the Year στο World Class Greece, και από τότε το ταξίδι του στον χώρο του bartending τον οδήγησε να γίνει ένας από τους ιδρυτές του διεθνώς αναγνωρισμένου The Clumsies Bar, καθώς και να βρίσκεται πίσω από το project Otto’s Athens Vermouth, αλλά και τα The Clumsies Original Cocktails (έτοιμα και εμφιαλωμένα για να απολαμβάνονται παντού). Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το The Clumsies Bar κατέκτησε θέση στην πρώτη τετράδα των βραβείων Tales of the Cocktail για τα καλύτερα νέα διεθνή μπαρ και έφτασε στη θέση 22 στη λίστα των World’s 50 Best Bars το 2015. Το 2016, οι The Clumsies βρέθηκαν στην τελική τετράδα των Tales of the Cocktail Best International High Volume Bars και ανέβηκαν στη 9η θέση των World’s 50 Best Bars. Έκτοτε, το μπαρ έχει διατηρηθεί σταθερά στην πρώτη δεκάδα της έγκριτης λίστας των World’s 50 Best Bars για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, κατακτώντας δύο φορές την 6η θέση (2017 και 2019), την 3η το 2020 και την 4η το 2021. Το 2018, το ακμάζον μπαρ αναδείχθηκε The Best International High Volume Bar από τα Tales of the Cocktail. Το 2022, οι The Clumsies κατέλαβαν τη θέση 19 και συμπεριλήφθηκαν στα Legendary Bars των World’s 50 Best Bars. Επιπλέον, το 2024 ο Νίκος Μπάκουλης συγκαταλέγεται στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του κλάδου σύμφωνα με το Drinks International. Το 2022 εγκαινίασε το νέο του εγχείρημα, το Line, στα Κάτω Πετράλωνα, με το σύνθημα “The Method of Anarchy”, που επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον σε κάθε του πτυχή. Το Line, μέσα στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα World’s 50 Best Bars, κατακτώντας τη θέση 31. Το 2023 το Line ψηφίστηκε ως το Best New Opening τόσο στα World’s 50 Best Bars όσο και στα Tales of the Cocktail Spirited Awards, ανεβαίνοντας στη θέση 12 των World’s 50 Best Bars, ενώ φέτος κατέλαβε τη 6η θέση στον ίδιο θεσμό. Στο μεταξύ, ο Νίκος συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από ποικίλες πηγές, δημιουργώντας καινοτόμες συνταγές για τους πελάτες των The Clumsies Bar και Line, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο χάρη σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «το πιο συναρπαστικό επάγγελμα στον πλανήτη».