ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

The Lost Explorer - Mezcal

Ένα χειροποίητο premium ποτό που φτιάχνεται στην ΟΑΧΑCΑ.

Η Lost Explorer Mezcal, ξεκίνησε σαν περιέργεια του χρόνου και της γης. Αυτή η περιέργεια οδήγησε στην δημιουργία ενός Mezcal μικρής παραγωγής, σαν πρόποση για την ενδυνάμωση της Μεξικανικής επιχείρησης, προστατεύοντας συγχρόνως την αρχαία χειροποίητη τέχνη, την κληρονομιά και βιοποικιλότητα του Μεξικού.

ΤΙΜΩ ΤΗΝ ΓΗ 

Υπάρχει μία μυστική γλώσσα :  Ο ήλιος μιλά στην γη, ο άνεμος μιλά στην βροχή, η φωτιά στις ίνες από την καρδιά της αγαύης. Το όραμα της LOST EXPLORER είναι να ακούει αυτήν την συνομιλία και να φροντίζει το σπιτικό της συνέχισής της. Τιμά την ευγενή θυσία της αγαύης, με την φροντίδα της γης σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

ΖΩ ΜΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ 

Όλοι μας γεννιόμαστε περίεργοι, αλλά που πηγαίνει αυτή η περιέργεια?  Η Lost Explorer μας προτρέπει να αναζητήσουμε το άγνωστο. Τι δεν έχουμε δει? Που δεν έχουμε πάει? Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να διευρύνουμε τα όρια βιώσιμων πρακτικών?  Αγκαλιάζει την περιέργεια σαν θεμελιώδη ανθρώπινη αίσθηση και την αφήνει να μας καθοδηγήσει σε μία βαθύτερη κατανόηση του mezcal, της γης και του εαυτού μας.

ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 

 Η Lost Explorer παραμένει για πάντα απόλυτα σαγηνευμένη από την OAXACA :  την φύση, τους ανθρώπους, τους μύθους και τα μυστήρια, τις τελετουργίες, το ηλιόφως, το φαγητό - όλα συνδέονται και συνδυάζονται μέσα σε αυτή την υπέροχη αλχημεία. 

Η δέσμευση για την υποστήριξη αυτής της τόσο εμπνευσμένης κοινότητας εκφράζεται με πράξεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΒΙΩΣIΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 

ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 

Φωτοβολταϊκά έχουν τοποθετηθεί στο αποσταγματοποιείο για την δημιουργία ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, ενώ τα αποτυπώματα άνθρακα παρακολουθούνται από την πρώτη παρτίδα με σκοπό την μείωση της εκπομπής του στο περιβάλλον.  Οι προσπάθειες αυτές για την βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενεργειακή αποδοτικότητα, παρακολουθούνται και εξετάζονται με συγκεκριμένες βιοκλιματικές μελέτες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

 Η Lost Explorer, ακολουθεί μία μεγαλεπήβολη πρακτική βιοποικιλότητας, αναπληρώνοντας τουλάχιστον 3 φυτά αγαύης για κάθε ένα που χρησιμοποιείται. Για να μπορέσει να κλιμακώσει αυτήν την πρακτική, η γη από όπου προέρχονται η αγαύες είναι κοντά στο αποστακτήριο, ενώ καλλιεργεί σπόρους γενετικής ποικιλότητας. Ότι απομείνει από τις αγαύες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, μετατρέπονται σε λίπασμα για την γη αυτή. 

ΑΡΙΣΤΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Το "μαγείρεμα" της αγαύης γίνεται αποκλειστικά με βιοτεχνικές μεθόδους και με τοπικό ανακυκλωμένο ξύλο, ενώ όλοι οι συνεργάτες επιλέγονται με βάση το ήθος, την ποιότητα και την υποστήριξη της Μεξικανικής επιχείρησης. 

Τα μπουκάλια σχεδιάστηκαν και παράγονται στο Mexico από 50% ανακυκλώσιμο γυαλί, ενώ το κλείσιμο του μπουκαλιού είναι φτιαγμένο από φυσικό ξύλο και φελλό και σφραγισμένο από βιοδιασπώμενο κερί μέλισσας.

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 

Η Lost Explorer ενδυναμώνει οικονομικά την κοινωνία των δημιουργών του Mezcal, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, υπογράφοντας μακρόχρονα συμβόλαια με τους καλλιεργητές της αγαύης, δημιουργώντας συνεργασίες με ντόπιους τεχνίτες, επενδύοντας σε δημόσια έργα και υποστηρίζοντας την γυναικεία επιχειρηματικότητα, εκπαίδευση και ευεξία.

και.... είπε η αγαύη στον Mezcalero:

"Σου δίνω τα χέρια μου. Σου δίνω την καρδιά μου. Τώρα δημιούργησε κάτι όμορφο"

Τα τελευταία 40 χρόνια, ο διεθνώς βραβευμένος και αναγνωρισμένος Maestro Mezcalero Don Fortino Ramos έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην τελειοποίηση της τέχνης της απόσταξης του Mezcal.

Είναι ο άνθρωπος που καθορίζει την στιγμή της συγκομιδής για κάθε ένα φυτό ξεχωριστά. Είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και υπομονή. Όταν η κάθε αγαύη φτάσει σε πλήρη ωριμότητα, τα φύλλα  και οι ρίζες κόβονται με μανσέτα από τους jimadores, αφήνοντας το "pina", την καρδιά. Σε αυτή τη καρδιά, με βάρος 40-100 κιλά, συγκεντρώνονται όλα τα σάκχαρα τα οποία καθορίζουν την ποιότητα του Mezcal.

Τα "pinas" ξαναγυρνούν στην γη. Εκεί θάβονται σε κωνικούς γήινους φούρνους επενδυμένους με ηφαιστειακή πέτρα, ντόπιο ξύλο, χώμα και ποταμίσιες πέτρες και καλύπτονται με χώμα και μουσαμάδες. Μετά από 3 μέρες μαγειρέματος, οι άψογα ψημένες "pinas", αφήνονται να ξεκουραστούν και να κρυώσουν για άλλες 2-3 μέρες.

Το γλυκό άρωμα της ψημένης αγαύης είναι πλέον διάχυτο και οι αγαύες αφού αλεσθούν,  είναι πλέον έτοιμες για την ζύμωση. Μεταφέρονται σε δρύινα ανοικτά βαρέλια με φυσικό νερό πηγής, αφήνοντας τους άγριους ζυμομύκητες να έρθουν σε αρμονία με όλα τα στοιχεία. Η ζύμωση γίνεται φυσικά, ενώ ο Μaestro Mezcalero Fortino Ramos, ελέγχει συνεχώς την διαδικασία, γνωρίζοντας την καθοριστική σημασία της.

Στην συνέχεια το υγρό οδηγείται σε χάλκινους αλεμβικούς αποστακτήρες, όπου και αποστάσεται δύο φορές, σε μικρές ποσότητες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αγνότερη και απαλότερη έκφραση της αγαύης. Ο νόμος λέει ότι το Mezcal πρέπει να είναι μεταξύ 36% και 55% αλκοολικών βαθμών. Ο Don Fortino προτιμά να εμφιαλώνει το Mezcal στους 42% αλκοολικούς βαθμούς, πιστεύοντας ότι αυτό προσφέρει την τέλεια ισορροπία μεταξύ του ακατέργαστου υλικού και του αλκοόλ. Αυτό είναι βασικό στοιχείο της υπογραφής τou THE LOST EXPLORER MEZCAL, με την απαλή, καλά ισορροπημένη και εκλεπτυσμένη γεύση, που επιτρέπει στην πολυπλοκότητα της αγαύης να μας μαγέψει οδηγώντας μας σε μια πραγματικά Premium εμπειρία!

 

Σχετικά με το The Lost Explorer mezcal:

Περισσότερες από 20 βραβεύσεις έχει λάβει το The Lost Explorer Mezcal  για το 2021 και για τις 3 ποικιλίες αγαύης, εκ των οποίων 2 double gold για τα Tobalá και Salmiana από το San Francisco World Spirit Competition, έναν από τους παλαιότερους και πιο σημαντικούς θεσμούς βραβείων για τον κλάδο.  

Το Τhe Lost Explorer Espadín είναι φτιαγμένο από 100% Espadín αγαύη, η οποία συγκομίζεται μετά από 8 χρόνια ανάπτυξης και έχει μια γλυκιά και ποώδη αίσθηση. Με νότες γλυκού μήλου, ώριμων φρούτων και διακριτική παρουσία καπνού, είναι γι’ αυτούς που θέλουν να μυηθούν στον κόσμο του mezcal!

Το Τhe Lost Explorer Tobalá είναι φτιαγμένο από 100% αγαύη Tobalá, γνωστή και ως «Explorer agave» και συλλέγεται μετά από 10 χρόνια ανάπτυξης. Με γήινες νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος, το Tobalá προσφέρει μια μοναδική ισορροπία μεταξύ ξύλου και του umami που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κανείς.

Το Τhe Lost Explorer Salmiana είναι φτιαγμένο από 100% Salmiana agave, που συλλέγεται μετά από 12 χρόνια ανάπτυξης. Έχει τα πιο ποώδη αρώματα από τα τρία mezcal, με γλυκές, αλλά ταυτόχρονα πικάντικες νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης, γι’ αυτούς που αναζητούν τις πιο τολμηρές γεύσεις.

To The Lost Explorer mezcal ήρθε για να μας ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια γεύσης και αρωμάτων και να μας προσκαλέσει σ’ ένα ταξίδι όπου η έμπνευση, οι γεύσεις, η τάση να ανακαλύπτουμε διαρκώς, να χανόμαστε για να ξαναβρεθούμε αλλά και να ζούμε με περιέργεια…κυριαρχούν.