ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Fats, The Rum Transformer

Τι είναι το Fat Wash…

Στο σύγχρονο bartending, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε όλο και πιο συχνά τεχνικές κουζίνας πίσω από το bar. Infusions, μαγειρέματα και πολλά άλλα έχουν πάρει τα ηνία στην σημερινή “προετοιμασία” των bartender για την τελειοποίηση των συνταγών τους.

Σε μία νέα zero waste εποχή το Flor de Cana Rum και η Sky Spirits, καλεί τον Chef & Τεχνολόγο τροφίμων Δημήτρη Κονταράτο να μας αναλύσει το fat wash, μέσα από διάφορες τεχνικές.

Ποια η χρήση του στο Bar και τι πραγματικά μας προσφέρει;

Πώς επηρεάζει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός τελικού προϊόντος και πώς μέσα από αυτή τη κοστοβόρα διεργασία μπορούμε να κάνουμε ορθολογική διαχείριση των κύριων και δευτερευόντων προϊόντων;