ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Giacomo Giannotti

 

Ο Giacomo Giannotti είναι 32χρονος bartender από την Ιταλία, κατοικεί στη Βαρκελώνη και είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής του μπαρ Paradiso, που ειδικεύεται στα κοκτέιλ. Κατάγεται από την Καρράρα, μια μικρή πόλη στη βόρεια ακτή της Τοσκάνης στην Ιταλία, όπου η οικογένειά του διατηρεί παγωτοπωλείο. Από εκεί ξεκίνησε και το μεγάλο του πάθος για την εστίαση. Μετά το σχολείο, αποφάσισε να μετακομίσει στο Λονδίνο για να μάθει αγγλικά κι εκεί ανακάλυψε ότι βρισκόταν στην παγκόσμια πρωτεύουσα των κοκτέιλ. Έμεινε 4 χρόνια στο Λονδίνο, όπου εκπαιδεύτηκε σκληρά ως bartender σε ορισμένα από τα καλύτερα μπαρ, όπως τα Be at One και το Eclipse Cocktail Bar. Έπειτα αποφάσισε να μετακομίσει στην ηλιόλουστη και μεσογειακή Βαρκελώνη. Στη Βαρκελώνη, εργάστηκε στο μπαρ Eclipse του ξενοδοχείου W και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο Ohla όπου εκπαιδεύτηκε στην τέχνη του mixology από τον μαέστρο του είδους Giuseppe Santamaria, με στόχο να βελτιώσει τις τεχνικές του και να τελειοποιήσει τις υπηρεσίες που προσέφερε στους επισκέπτες. Με τη σκληρή δουλειά και τον ζήλο που επέδειξε, αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό «World Class» του 2014 στην Ισπανία και συγκαταλέχθηκε στους 8 καλύτερους bartender του κόσμου. Τον Δεκέμβριο του 2015 έκανε επιτέλους το όνειρό του πραγματικότητα. Άνοιξε το δικό του μπαρ με κοκτέιλ, το Paradiso, που πήρε το όνομά του από το παγωτοπωλείο της οικογένειάς του. Το μπαρ μοιάζει με μυστικό καταφύγιο, πίσω από το Pastrami Bar. Για να μπει κανείς στο Paradiso, πρέπει να περάσει από την πόρτα ενός παλιού ψυγείου. Η ξύλινη οροφή είναι κυματοειδής, το μπαρ είναι κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο Καρράρα ενώ στους τοίχους απεικονίζονται φύλλα φοινικόδεντρων. Το περιβάλλον είναι λιτό αλλά εκλεπτυσμένο και η εξυπηρέτηση είναι φιλική ώστε να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα οικειότητας. Το μενού περιλαμβάνει 21 αποκλειστικά κοκτέιλ. Το καθένα σερβίρεται σε διαφορετικό ποτήρι και με διαφορετικό στολισμό, ώστε να αποτελεί μια ξεχωριστή έκπληξη για τους επισκέπτες. Πέντε χρόνια μετά, το Paradiso είναι αναγνωρισμένο ως ένα από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, βρίσκεται στη θέση 19 της διακεκριμένης λίστας «The World's 50 Best Bars 2020» ενώ έχει κατακτήσει και πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων, το «The Bar Τo Watch», το «Top 10 New Opening Bar», το «Top 10 International Bar Team» και το «Cocktails Bar» του Tales of the Cocktails, και το βραβείο για το καλύτερο μενού κοκτέιλ στη Fibar 2019. Το 2020 ο Giacomo άνοιξε τον δεύτερο χώρο του, επίσης στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για το Galileo, ένα μπιστρό με ειδίκευση στα κοκτέιλ. Το Galileo είναι ένα εστιατόριο όπου χαρακτηριστικά κοκτέιλ με σύνθετες γεύσεις και εξελιγμένες τεχνικές, σερβιρισμένα με απλό και μινιμαλιστικό τρόπο, συνδυάζονται με ιταλικής έμπνευσης κουζίνα και υψηλής ποιότητας τάπας, σε ένα εκλεπτυσμένο και βιομηχανικό σκηνικό με φιλική και επαγγελματική εξυπηρέτηση. O Giacomo συνεχίζει την καριέρα του με μεγάλη αποφασιστικότητα, διοργανώνοντας εξειδικευμένα σεμινάρια και εκδηλώσεις στις οποίες φιλοξενεί άλλους bartender, και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς και εμπορικές εκθέσεις κοκτέιλ σε όλον τον κόσμο. 

Ατζέντα ομιλητή

Έκθεση
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2021
09 Νοεμβρίου, 2021
14:50 – 15:20