ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Matteo Zed

 Ένας από τους πιο ταλαντούχους Ιταλούς μπάρμαν σε διεθνές επίπεδο, ο Matteo Zed κέρδισε την τρίτη θέση στο Bacardi Legacy Cocktail Competition το 2012, τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Τουρνουά Diplomático το 2013 και στη συνέχεια έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής για την Αμερική το 2015 στο Belvedere Martini .

Ο Zed είχε την ευκαιρία να εργαστεί στην Ιαπωνία με τον μάστερ Hidetsugu Ueno στο εξαιρετικά αναγνωρισμένο Bar High Five του Τόκιο, μετά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για τέσσερα χρόνια, όπου εργάστηκε για την Del Posto του Joe Bastianich, τη διάσημη Zuma και την Armani Ristorante στην Πέμπτη Λεωφόρο. όπου εργάστηκε ως σύμβουλος και διευθυντής μπαρ στα Trattoria και Ammazzacaffè στο Μπρούκλιν, με ένα μενού  αποκλειστικά επικεντρωμένο στο αμάρι. Έχει συμμετάσχει ως κριτής για τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου και έχει παρουσιαστεί σε πολλά εθνικά και ξένα περιοδικά εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Drinks International, Bartenders Magazine και BarLife. Τα κοκτέιλ του συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο του Gaz Regan, 101 Best New Cocktails και το 2015, ο Matteo αναδείχθηκε ο Καλύτερος Ιταλός μπάρμαν στο εξωτερικό από την Bargionale.

Το 2019 συνεργάστηκε με ένα boutique ξενοδοχείο πέντε αστέρων για να ανοίξει το The Court, το κορυφαίο μπαρ και lounge που βρίσκεται στην καρδιά της Ρώμης, με πολυπόθητη και δελεαστική θέα στο Κολοσσαίο στο ισόγειο. Υπό την ηγεσία του Zed, το μπαρ έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης στην 71η θέση στον κόσμο για τα Top 500 Bars, και πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 50 καλύτερα Bars Discovery στον κόσμο.

Με την έκδοση του The Big Book of Amaro, ο Matteo στοχεύει να μυήσει τον κόσμο στο ιταλικό amaro, στην πλούσια ιστορία και τις δυνατότητες του, για να το απολαύσουν οι λάτρεις των κοκτέιλ και των αλκοολούχων ποτών σε κάθε επίπεδο. Ζει στη Ρώμη της Ιταλίας και σήμερα εργάζεται ως Bar Director στο The Court.

Ατζέντα ομιλητή

Έκθεση
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες
Athens Bar Show 2021
09 Νοεμβρίου, 2021
17:00 – 17:30