ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Σάκης Στοΐλης

 

Το πάθος του Σάκη για το Bartending, βρίσκεται κυριολεκτικά στο DNA του, αφού εργάστηκε από πολύ μικρός, στις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούσε ο πατέρας του στη Θεσσαλονίκη.
Από το 1990 και για τα επόμενα 15 χρόνια, ο Σάκης έκανε ένα επαγγελματικό "ταξίδι" γύρω από τα πιο φημισμένα bar, club και εστιατόρια της πόλης, ανακαλύπτοντας όλα τα πόστα και αποκτώντας έτσι, την 360ο εικόνα που απαιτείται για την απόλυτη εμπειρία του μπαρ.
Τον Σεπτέμβρη του 2009, αποφασίζει να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό που αγαπά, επενδύοντας και ακαδημαϊκά πλέον στο professional bartending. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τορόντο του Καναδά, παρακολουθεί μια σειρά σεμιναρίων "Master Class & Bar Chef" ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δεν σταματά να εκπαιδεύεται μέσα από σεμινάρια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.
Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία του, έχουν αναδειχθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως αυτός της Sauza Tequila -"Dare to live it" το 2015 αλλά και του Appleton Rum competition το 2010, ενώ ως Gin expert έχει μεταδώσει τις γνώσεις του σε δεκάδες master class, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημαντικές στιγμές στην καριέρα του Σάκη, είναι η ανάληψη του ρόλου “ Brand Ambassador” για τα ελληνικά αποστάγματα Skinos Mastiha Spirit & Ottos Vermouth (2017-2019), το Mataroa Mediterranean Dry Gin (2019-2021), καθώς και η στενή συνεργασία του με το ιστορικό bar της πόλης, «Oλύμπιον».
Σήμερα, συνεχίζει πιστά το όραμά του για την ανάδειξη των premium αποσταγμάτων, αποτελώντας τον brand ambassador τής Alexandrion Wine & Spirits για την Βόρεια Ελλάδα 
Αν επιθυμείτε να γευτείτε κάποια από τα signature cocktail του, θα τον βρείτε σίγουρα «πίσω» από τους καταλόγους που έχει δημιουργήσει για πολλά bar σε όλη την Ελλάδα. 
Follow him
https://www.instagram.com/sakis_stoilis/
https://www.facebook.com/sakis.stoi

Ατζέντα ομιλητή

Έκθεση
Ημέρα / Ώρα
Πληροφορίες