
Η Denny Kallivoka είναι δημοσιογράφος κοκτέιλ και αποσταγμάτων, στρατηγική σύμβουλος και ακούραστη υπερασπίστρια της υπευθυνότητας και της αυθεντικότητας στη βιομηχανία της φιλοξενίας. Είναι η εμπνεύστρια του Metron Ariston – Making Responsibility a Trend, μιας πρωτοβουλίας αφιερωμένης στην ενσωμάτωση της συμπερίληψης, της ισότητας, του τοπικού χαρακτήρα, της βιωσιμότητας και της υπεύθυνης κατανάλωσης στο ίδιο το DNA της σύγχρονης φιλοξενίας. Μέσα από αυτή τη δουλειά, δημιούργησε το VISION by Metron Ariston™, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της συμπερίληψης στον κλάδο της φιλοξενίας — ξεκινώντας από την προσβασιμότητα για άτομα με οπτική αναπηρία. Η Denny σπούδασε Διοίκηση Μάρκετινγκ και συνέχισε με Μεταπτυχιακές σπουδές στις Επικοινωνίες και τα ΜΜΕ στο City University του Λονδίνου. Στην αρχή της καριέρας της εργάστηκε ως Project Manager στο Τμήμα Συνεδρίων του Ομίλου Λαμπράκη, διαχειριζόμενη διεθνή συνέδρια που οργανώνονταν από το Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2003, έκανε μια καθοριστική επαγγελματική στροφή, εγκαταλείποντας τον χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων για να ακολουθήσει το πάθος της για τη γαστρονομία, το κρασί, τα κοκτέιλ και τα ταξίδια. Έκτοτε, έχει καθιερωθεί ως αναγνωρισμένη φωνή στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία και bar culture, συνεργαζόμενη ως αρθρογράφος, επιμελήτρια ύλης και αρχισυντάκτρια με κορυφαία ελληνικά μέσα, όπως τα Αθηνόραμα, Umami, Γαστρονόμος, Καθημερινή, Timeout Athens, Οινοχόος, Fooding, Ευ Ζην, Gourmet, Esquire, Status, Vogue και Grape Magazine, μεταξύ άλλων. Το έργο της καλύπτει συνεντεύξεις, παρουσιάσεις εστιατορίων και μπαρ, πολιτιστικά αφιερώματα και εκτενείς έρευνες γύρω από τη γαστρονομία, το κρασί, τα κοκτέιλ και τα αποστάγματα. Από το 2015 έως το 2024, υπήρξε partner του Difford’s Guide για την Ελλάδα και την Κύπρο, προβάλλοντας διεθνώς τα ελληνικά αποστάγματα και το ταλέντο των Ελλήνων bartenders. Με βαθιά πίστη στη σημασία της τοπικότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το 2016 ίδρυσε το Aegean Cocktails & Spirits, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που προωθεί τα ελληνικά αποστάγματα και τη δεξιοτεχνία των παραγωγών. Ο στόχος της: να εμπνεύσει μια νέα γενιά bartenders και επαγγελματιών φιλοξενίας να αγκαλιάσουν τα τοπικά προϊόντα — όχι απλώς ως συστατικά, αλλά ως εκφράσεις πολιτιστικής ταυτότητας που μπορούν να ενδυναμώσουν τους παραγωγούς, να στηρίξουν κοινότητες και να αλλάξουν αντιλήψεις παγκοσμίως. Η συμβολή της στην εξέλιξη του κλάδου συνεχίζεται μέσω της συνδιοργάνωσης σημαντικών διοργανώσεων, όπως το Athens Cocktail Festival (από το 2022), το Athens Rum & Whisky Festival (από το 2018) και το Cyprus Cocktail Festival (από το 2019). Σήμερα είναι συνιδιοκτήτρια του www.howtobar.com , μιας ελληνικής και διεθνούς πλατφόρμας αφιερωμένης στα κοκτέιλ, τα αποστάγματα και τον παγκόσμιο χώρο του μπαρ. Η Denny έχει υπάρξει κριτής για σημαντικά βραβεία, όπως τα Toque d’Or, Gourmet Awards, Wiz Cyprus Best Restaurants και Gastronomos Cyprus Quality Awards, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει ως κριτής σε πολλές εθνικές και διεθνείς διαγωνιστικές διοργανώσεις για κοκτέιλ, αποστάγματα και κρασί. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει πάρει συνεντεύξεις από μερικές από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας και της κουλτούρας του μπαρ, όπως οι Anthony Bourdain, Isabel Allende, Cesaria Evora, Pierre Hermé, Ferran Adrià και Jean-Claude Mouiex (Château Pétrus), καθώς και από κορυφαίους αποσταγματοποιούς, οινοπαραγωγούς και βραβευμένους bartenders, δημιουργώντας αφηγήσεις που αναδεικνύουν την επαγγελματική αριστεία και την ανθρώπινη σύνδεση. Ταξιδιώτισσα με πάθος, έχει επισκεφθεί πάνω από 64 χώρες, εξερευνώντας πώς το φαγητό και το ποτό αφηγούνται ιστορίες ανθρώπων, τόπων και σκοπών.
