Jon Anders Fjeldsrud

Ο Jon Anders Borchgrevink Fjeldsrud μετακόμισε στο Λονδίνο από τη Νορβηγία, τη γενέτειρά του, το 1996 για να σπουδάσει Γραφιστική. Μετά το σκάσιμο της πρώτης dot.com φούσκας και καθώς οι προοπτικές για εργασία στη διαφήμιση ήταν περιορισμένες, εγκατέλειψε τις σπουδές του το 2001. Είχε δύο επιλογές: να επιστρέψει στη Νορβηγία ή να αναζητήσει ένα νέο επάγγελμα· επέλεξε το δεύτερο και ξεκίνησε να εργάζεται ως busser στο Salsa στην Charing Cross Rd, προτού βρει δουλειά ως barback στο 10 Room, δίπλα στους Dre Masso, Thomas Gillgren, Marco Li Donni και άλλους σπουδαίους bartenders — κι έτσι ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησε μια μακρά πορεία σε διάφορα bars: 10 Tokyo Joe, Sanderson Hotel (όπου συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Henry Besant), Light Bar & Restaurant, Baltic Bar & Restaurant. Το 2005 επέστρεψε προσωρινά στη Νορβηγία, όπου εργάστηκε στο Maskinistens Hus στο Tønsberg, πριν επιστρέψει στο Λονδίνο για να εργαστεί στο Rockwell Bar του Trafalgar Hilton Hotel μαζί με τον αείμνηστο Kester Thomas. Μέσω του καλού του φίλου Pablo Hurtado, βρήκε την ευκαιρία να εργαστεί στο Café Pacifico, όπου υπήρξε bartender δίπλα στον θρυλικό Tomas Estes για σχεδόν τέσσερα χρόνια – τον επίσημο πρεσβευτή της Τεκίλα στην Ευρώπη και δημιουργό της Ocho Tequila. Έπειτα, εργάστηκε ως Head Bartender στο Charlotte Street Blues για έναν χρόνο, προτού ενταχθεί στο El Camion και το Pink Chihuahua, όπου δούλεψε για τους Ned και Sage Conran και συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Dick Bradsell. Ξεκίνησε ως bartender, σύντομα όμως προήχθη σε manager. Αργότερα, αποχώρησε από το Camion για να βοηθήσει την Wahaca Group να δημιουργήσει δύο bars — το Southbank Wahaca και το πρώτο mezcaleria του Λονδίνου στη Charlotte Street Wahaca. Έπειτα από έξι μήνες επέστρεψε στο El Camion, όπου εργάστηκε έως τον Νοέμβριο του 2013. Μετά από μερικούς μήνες στο Μεξικό, ξεκίνησε το 2014 να εργάζεται ως Brand Ambassador για την Amathus Brand και τον Harry Georgiou, εκπροσωπώντας στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα εκτενές portfolio από aquavits και agave spirits, όπως Tequila Calle 23, Centinela, Cabrito, Mezcal Del Maguey, Alipús, Los Danzantes, Jaral De Berrio, Pierde Almas, Siete Misterios, καθώς και όλα τα aquavits των Arcus, Altia και Spirit of Hven. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων του στην Amathus, η εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας artisanal mezcal στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, και τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο. Όταν το Del Maguey πουλήθηκε στην Pernod Ricard, μετακινήθηκε μαζί με το brand στην Pernod Ricard UK, όπου εργάστηκε για σχεδόν δύο χρόνια ως Brand Ambassador για τα Del Maguey Mezcal, Altos Tequila και το Åhus Akvavit από τη Σουηδία. Η εργασία του διακόπηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 το 2020, οπότε εργάστηκε μερικώς ως bartender στα Brat Restaurant και Fam Bar στο Λονδίνο. Παράλληλα, συνεργάστηκε με brands όπως Dos Hombres Mezcal, Bruxo Mezcal, Sin Gusano Agave Spirit, Copenhagen Distillery και Dangerous Don Mezcal, πραγματοποιώντας εκπαιδεύσεις, εκδηλώσεις και επαγγελματικές επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σήμερα, εργάζεται ως Ευρωπαίος Brand Ambassador για την Casa Lumbre, τη μεξικανική εταιρεία πίσω από brands όπως Almave (μη αλκοολούχο agave spirit), Nixta Corn Liqueur, Abasolo Mexican Corn Whisky, Alma Finca Mexican Orange Liqueur, Ojo de Tigre Mezcal, Defrente Tequila, Nocheluna Sotol, Contraluz Mezcal, καθώς και άλλα brands που δεν διατίθενται ακόμη στην Ευρώπη ή το Ηνωμένο Βασίλειο.